Android 13: beta 4 är tillgänglig, sista steget före den stabila versionen

Android 13

Android 13 går in på sin sista stora scen innan den officiella releasen. Google verkar indikera att vi inte kommer att behöva vänta på att Pixel 7 och Pixel 7 Pro ska se uppdateringen landa.

Den slutliga versionen av Android 13 närmar sig! Google har precis implementerat beta 4 av denna nya version av sitt mobiloperativsystem. Detta är den sista större betan innan den stabila versionen av Android 13 släpps.

Den stabila versionen av Android 13 om några veckor

För närvarande är denna beta 4 endast tillgänglig för ägare av en ny Pixel-smarttelefon (Pixel 4 och Pixel 4 XL eller högre modell). Uppdateringen erbjuds automatiskt till användare som redan är registrerade för betaversionen. Den lägger inte till nya funktioner till Android, utan fokuserar snarare på stabilitet, optimering, prestandaförbättringar och buggfixar.

Android 13 beta 4 erbjuder en upplevelse mycket nära den slutliga versionen. Google bekräftar också för oss att den senare kommer att landa mycket snart, vilket frammanar ” några veckor väntar bara på dess officiella release.

Det kan därför vara så att Android 13 kommer i september, eller till och med i slutet av augusti, och då respekterar en kalender mer i linje med vad vi var vana vid före hälsokrisen. Förra året var vi tvungna att vänta till oktober och lanseringen av Pixel 6 för att se lanseringen av Android 12.

En gradvis utbyggnad

Google Pixel kommer att vara den första att dra nytta av uppdateringen till Android 13. Sedan bör smartphonemodellerna som deltar i betaprogrammet snabbt följa efter. Som en påminnelse har ASUS, Lenovo, Nokia, OnePlus, OPPO, realme, Xiaomi och vivo alla minst en mobil som är kompatibel med betaversionen av Android 13. Samsung, som blir allt mer seriös med frågan om mjukvaruövervakning, bör inte eller försena med att erbjuda en uppdatering till One UI 5.0 baserad på Android 13 på dess senaste flaggskepp.

I ett meddelande till utvecklare förtydligar Google att det inte kommer att ske några ytterligare ändringar av Android 13 gällande utvecklarverktyg och att det därför är möjligt att genomföra de senaste kompatibilitets- och optimeringstesterna för applikationer.

Källa: Android-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button