Android 12 är nu färdigställt och tillgängligt för alla… tillverkare

Android 12

Google meddelar att den stabila versionen avAndroid 12
är äntligen tillgänglig, men gläd dig inte för snabbt eftersom den för närvarande är reserverad för AOSP-projektet.

Den nya versionen av det amerikanska företagets operativsystem har endast distribuerats till tillverkare och utvecklare. Den kommer att finnas tillgänglig för allmänheten senare, vid ett obestämt datum.

Läs också:
OnePlus uppgraderar till Android 12, upptäck de modeller som påverkas av den här uppdateringen

Android 12 rullades ut till utvecklare

Datumet den 4 oktober hade förutsetts i flera veckor som lanseringen av Android 12. Men om Google har beslutat att distribuera den stabila versionen av sitt operativsystem denna måndag, är det bara hos tillverkare och utvecklare, via sin öppen källkod projekt ASOP. En kalldusch för Android-smarttelefonägare, särskilt Pixel-användare, eftersom detta är första gången i sin historia som Mountain View-företaget prioriterar tillverkare framför konsumenter.

Med den offentliga lanseringen av Android 12 idag, uppmanar vi utvecklare att slutföra sina kompatibilitetstester och släppa uppdateringar så snart som möjligt för att ge en smidigare övergång till Android 12 för sina användare. säger Google i sitt blogginlägg. ASOP-versionen av Android 12 tillåter verkligen olika tillverkare att förbereda sig för ankomsten av operativsystemet på sina enheter.

För att göra detta kommer de att ha tillgång till alla de nya funktionerna i operativsystemet, från och med designen ” Material du “, designad för att anpassa användargränssnittet och för att tillåta utvecklare att skapa ” vackrare appar “. Mer lyhörda, praktiska och interaktiva widgets kommer att vara i ordning, liksom det nya utseendet på meddelanden.

Läs också:
På Google Pixels kommer Android 12 att varna om den måste sakta ner laddningen på grund av överhettning

När kommer allmänheten att rulla ut?

Hur är det med allmänheten? Han kommer att behöva vänta klokt eftersom installationen av Android 12 på kompatibla smartphones ännu inte har börjat. I samma blogginlägg specificerar Google dock: Håll utkik efter ankomsten av Android 12 till Pixels under de kommande veckorna, och sedan Samsung Galaxy-enheter
OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo och Xiaomi senare i år. »

Tillkännagivandet av Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro väntas till den 19 oktober, hypotesen om en storskalig utbyggnad samtidigt som dessa nästa flaggskepp, eller i kölvattnet av konferensen avsedd för dem, n är inte att uteslutas. Svara inom de kommande veckorna…

Källa: GoogleBlogg

Relaterade Artiklar

Back to top button