Android 12.1 visar sig och anpassar sig verkligen till hopfällbara smartphones

Android12.1 © XDA

Medan den stabila versionen avAndroid 12 har precis landat, XDA levererar skärmdumpar av en Android 12.1-version som tydligt riktar sig smartphones hopfällbar med dess tvåfaldiga layout. I väntan på Pixel Fold?

Denna Android 12.1-uppdatering skulle passa mellan Android 12, som nu är tillgänglig för tillverkare och utvecklare, och Android 13. Som nämnts i inledningen skulle den medföra många gränssnittsförändringar för enheter med en vikbar skärm. Bilderna nedan visar olika tillämpningar av en display som liknar en diptyk, det vill säga sker på två rutor: låsskärm, inställningar etc. Naturligtvis skulle denna layout anpassad för stora skärmar även kunna passa för Android-surfplattor, fattiga släktingar till smartphones vad gäller OS sedan Android 4.0.

Förbättrad en- och tvåhandsergonomi

I praktiken, för upplåsningsskärmen, flyttas fältet för att ange PIN-koden eller lösenordet automatiskt till den sida som användaren vidrör för att underlätta inträde med en hand.

Dessutom, vad gäller navigering, kan en stor skärm till exempel visa snabbinställningspanelen och aviseringarna samtidigt, den ena till vänster och den andra till höger. Dito för navigering i inställningarna, med möjlighet att utöka underkategorierna direkt i en dedikerad kolumn.

Android12.1 © XDA

Android12.1 © XDA

Android12.1 © XDA

Android12.1 © XDA

Android12.1 © XDA

Bilderna är ganska självförklarande: totalt sett utlovar Android 12.1 betydligt förbättrad och bekväm navigering på en hopfällbar smartphone.

Läs också:
Google Pixel Fold kommer sannolikt att lanseras före slutet av året

En Android 12.1-version designad för Pixel Fold?

Du kommer att hålla med om att denna Android 12.1-version verkar förbereda marken för Pixel Fold. Enligt vissa skulle den senare lanseras i slutet av året; utan att ta för många risker kan vi anta att den kommer att levereras med den här versionen av Android.

Tyvärr finns det för tillfället relativt lite data om den, förutom det faktum att den, som Galaxy Z Gold 3, skulle leverera en skärm med en diagonal på 7,6 tum.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button