Ändra värdnyckel i VirtualBox

Om du vill använda några kortkommandon i virtuell låda måste du använda nyckeln Värd i kombination med en annan nyckel. Standard grundläggande(Värd) nyckel är höger Ctrl-tangent(Höger Ctrl) på tangentbordet.

Vissa tangentbord, till exempel tangentbord för bärbara datorer, kanske inte har höger Ctrl-tangent(Höger Ctrl) . Om du är i den här situationen eller bara föredrar att använda en annan nyckel som din nyckel hosta(Värd), det här inlägget beskriver hur man ändrar vilken tangent på tangentbordet som används som tangent hosta .(värd)

Ändra värdnyckel i VirtualBox

För att byta nyckel hosta(Värd), öppna VirtualBox. Välj ” inställningar(Inställningar) » i menyn « Fil”(fil) .

En dialogruta öppnas inställningar. (Inställningar) Klicka på ” Inmatning(Input)” i den vänstra rutan. På skärmen inmatning(Inmatning) klicka på rutan bredvid nyckeln hosta . (Värd) Ange den nya önskade nyckeln.

NOTERA. (NOTERA:) Bokstavligen(Alfanumeriskt) – Numeriska tangenter, markörtangenter och redigeringstangenter kan inte användas som huvudnyckel(Värdnyckel) .

02_input_screen_settings_dialog_box

Den nya nyckeln visas i rutan bredvid värdnyckel . Klick OK(OK).

03_host_key_changed

Nyckel hosta(Värd) visas i det nedre högra hörnet av statusfältet virtuell låda om du glömmer vilken nyckel du valde som nyckel hosta(värd).

Värdnyckel visas i VirtualBox statusfält

På skärmen inmatning(Input) du kan också välja att automatiskt fånga tangentbordet när den virtuella maskinen öppnas. För att göra detta, markera rutan Tangentbord automatiskt grepp(Tangentbord för automatisk bildtagning) . Det betyder att alla tangenttryckningar dirigeras till den virtuella maskinen tills du trycker på en tangent Värd för att återställa mus- och tangentbordskontrollen till värddatorn.

Se också till att kolla in mina andra inlägg om virtuell låda till exempel hur man installerar Ubuntu i VirtualBox(installera Ubuntu i VirtualBox), hur man delar mappar mellan gäst och värd(delar mappar mellan gäst och värd) och hur man döljer meny- och statusverktygsfälten i VirtualBox(dölj menyn och statusverktygsfälten i VirtualBox). Njut av!

Om du vill använda någon av kortkommandon i VirtualΒox måste du använda Värd tangent i kombination med en annan tangent. Som standard är Värd nyckeln är Höger Ctrl tangenten på tangentbordet.

Det kan finnas vissa tangentbord, som tangentbord för bärbara datorer, som inte har en Höger Ctrl nyckel. Om du är i den här situationen, eller om du bara hellre använder en annan nyckel som din Värd tangent, det här inlägget beskriver hur man ändrar vilken tangent på tangentbordet som används som Värd nyckel.

Ändra värdnyckel i VirtualBox

att ändra Värd nyckel, openVirtualBox. Välj Inställningar från fil meny.

Välj Inställningar från Arkiv-menyn

De inställningar dialogrutan visas. Klicka på Inmatning alternativ i den vänstra rutan. På Inmatning klickar du på rutan bredvid Värd nyckel. Skriv den nya önskade nyckeln.

NOTERA: Alfanumeriska, markörrörelse- och redigeringsknappar kan inte användas som värdnyckel.

02_input_screen_settings_dialog_box

Den nya nyckeln visas i rutan bredvid värdnyckel. Klick OK.

03_host_key_changed

De Värd tangenten visas i det nedre, högra hörnet av virtuell låda statusfältet, om du glömmer vilken nyckel du valde som din Värd nyckel.

Värdnyckel som visas i VirtualBox-statusfältet

Inmatning skärmen kan du också välja att automatiskt fånga tangentbordet när du öppnar en virtuell maskin. För att göra detta, välj Tangentbord för automatisk bildtagning kryssruta. Detta innebär att alla tangenttryckningar dirigeras till den virtuella maskinen tills du trycker på Värd för att återställa kontrollen över musen och tangentbordet till värddatorn.

Se också till att kolla in mina andra inlägg på VirtualBox som hur man installerar Ubuntu i VirtualBox, hur man delar mappar mellan gäst och värd, och hur man döljer menyn och statusverktygsfälten i VirtualBox. Njut av!