Ändra standard mediaspelare och fotovisare i Windows 8

jag använder Windows 8 i några veckor nu och stötte nyligen på ett problem när jag försökte spela upp några videofiler. Jag spelar in många videor med min videokamera Panasonic HD och alla filer är .M2TS-filer som appen kan spela upp ” Video” in (Video)Windows 8 men inte Windows mediaspelare(Windows mediaspelare).

Detta skulle ge mig ett felmeddelande som säger det Windows Media Player stötte på ett problem med att ladda en spellista(Windows Media Player stötte på ett problem när spellistan laddades ned) , vad det än betyder. Dock av någon anledning Windows 8 som standard varje gång den försöker öppna en videofil i Windows mediaspelare. (Windows Media Player) Jag var tvungen att manuellt högerklicka på filer och välja ” Att öppna med(Öppna med)” för att använda appen Videos.

Windows 8 video app

I den här artikeln kommer jag snabbt att guida dig om hur du ändrar standardvideospelaren och fotovisaren Windows 8 . Standardapplikationen är ” Foto(Foton) » in Windows 8 öppnar de flesta bildfiler, men om du vill använda ett annat program måste du ändra det manuellt.

Byt videospelare med standard(Standardvideospelare) Windows 8

Det enklaste sättet att ändra standardprogrammet för en videofil är att högerklicka på videofilen, klicka på ” Öppna (öppna) genom att använda(med) “, och tryck sedan på “Välj standardprogram”(Välj standardprogram) .

välj ett standardprogram

Du kan sedan välja ett program från listan, eller klicka på “Fler alternativ” om programmet du vill använda inte finns i listan. Det här är det enklaste sättet att ändra standardprogrammet för en specifik filtyp, men om du till exempel vill ändra standardspelaren för alla videofiltyper kommer det att ta väldigt lång tid.

Istället kan du gå till Kontrollpanel(Kontrollpanelen) och klicka “Standardprogram(Standardprogram) ” .

Standardprogram

Klicka sedan ” Ställ in standardprogram”(Ställ in dina standardprogram) .

Ställ in standardprogram

Skrolla(Bläddra) listan nedåt tills du kommer till ” Video”(Video) och det kommer att berätta hur många standardinställningar som är inställda för det här programmet eller programmet.

Standardvideo

Klick ” Välj standardvärden för detta program”,(Välj standardinställningar för detta program ) och du kan se exakt vilka filtyper som är associerade med vilket program i Windows 8 .

Video mt2 som standard

Som du kan se är .m2ts-filer inte valda som nuvarande standardinställningar. Om du vill att det aktuella programmet ska öppna filer, markera bara rutan och klicka på ” Spara(Spara) » . Detta kommer sedan att associera det aktuella programmet med den filtypen. Så om du vill välja bort att använda Windows mediaspelare(Windows Media Player), markera rutan och klicka på knappen Spara(Spara) .

För foton(Foton) eller någon annan applikation är samma procedur. Klick(Klick) ” Foto(Foton) » för att se vilka filer som är inställda att öppna med standardprogrammet och markera eller avmarkera rutan beroende på vilket program du vill använda.

standardbildvisare

Om du vill att foton ska öppnas i en annan app, navigerar du till standardinställningarna för den appen och markerar sedan rutorna för de filtyper som du vill öppna automatiskt med en annan app. Till exempel om jag ville Windows fotovisare(Windows Photo Viewer) öppnade foton, skulle jag gå till dess standardinställningar och markera alla rutorna för de filtyper den stöder.

byt bildvisare

Det är ungefär det! Du kan enkelt kontrollera vilka filer som öppnas i vilka program med hjälp av ” Standardprogram » in (Standardprogram)Windows 8 . Njut av!

Jag har kört Windows 8 i några veckor nu och jag stötte nyligen på ett problem när jag försökte spela upp några videofiler. Jag tar mycket video från min Panasonic HD-videokamera och filerna är alla .M2TS-filer, som Video-appen i Windows 8 kan spela upp, men inte Windows Media Player.

Kan inte spela video

Det skulle ge mig ett fel att säga Windows Media Player stötte på ett problem när spellistan laddades ned, vad det nu betyder. Men av någon anledning skulle Windows 8 som standard försöka öppna videofilen i Windows Media Player varje gång. Jag var tvungen att manuellt fortsätta högerklicka på filerna och välja öppna med för att använda videoappen.

video app windows 8

I den här artikeln ska jag snabbt gå igenom hur du kan ändra standardvideospelaren och bildvisaren i Windows 8. Som standard öppnar appen Foton i Windows 8 de flesta bildfiler, men om du vill använda ett annat program, du måste ändra det manuellt.

Ändra standardvideospelare i Windows 8

Det enklaste sättet att ändra standardprogrammet för en videofil är att högerklicka på videofilen, klicka på öppna med och klicka sedan på Välj standardprogram.

välj standardprogram

Du kan sedan välja appen från listan eller klicka på Fler alternativ om programmet du vill använda inte finns i listan. Detta är den enklaste metoden för att ändra standardprogrammet för en viss filtyp, men om du till exempel vill ändra standardspelaren för alla videofiltyper, skulle detta vara mycket tidskrävande.

Istället kan du gå till Kontrollpanelen och klicka på standardprogram.

standardprogram

Klicka sedan på Ställ in dina standardprogram.

Ställ in standardprogram

Scrolla ner i listan tills du kommer till video- och det kommer att berätta hur många standardinställningar som är inställda på den appen eller programmet.

Standardinställningar för video

Gå vidare och klicka på Välj standardinställningar för detta program och du kommer att kunna se exakt vilka filtyper som är associerade med vilket program i Windows 8.

Video mt2s standardinställningar

Som du kan se hade .m2ts-filerna inte valts som nuvarande standard. Om du vill att det aktuella programmet ska öppna filerna, markera bara rutan och klicka sedan på knappen Spara. Detta kommer sedan att associera det aktuella programmet med den filtypen. Så om du vill byta från att använda Windows Media Player, markerar du rutan och klickar sedan på Spara.

För foton eller någon annan app är det samma procedur. Klicka på Foton för att se vilka filer som är inställda på att öppnas med programmet som standard och markera eller avmarkera beroende på vilket program du vill använda.

standardbildvisare

Om du vill att en annan app ska öppna foton går du till standardinställningarna för den appen och markerar sedan rutorna för de filtyper du vill öppna automatiskt med den andra appen. Till exempel, om jag ville att Windows Photo Viewer skulle öppna foton, skulle jag gå till dess standardinställningar och markera alla rutorna för de filtyper som stöds.

byt bildvisare

Det är ungefär det! Du kan enkelt kontrollera vilka filer som öppnas med vilka program med hjälp av funktionen Standardprogram i Windows 8. Njut!