Ändra enhetsbeteckning i Windows för extern USB-enhet

Den här guiden handlar om hur du ändrar dig drivbokstav(drivbokstav) in Windows för externa USB-enheter(USB-enhet) såsom hård skiva eller USB-minne(enhet eller USB-minne) . Här är ett vanligt problem som jag har sett: du ansluter blixt(USB-flash) USB-enhet till datorn och det står att den är redo att användas, men av någon anledning anledning(orsak ingenting) Ingenting visas i disklistan. Ta ut den, sätt in den igen, men ingenting visas! Vad är problemet? Tja, det kan vara flera saker, men det vanligaste problemet är det enhetsbokstaven som (drivbokstäver) Windows försöker tilldela din enhet redan tagits av en annan enhet eller mappas till nätverksenhet(nätverksenhet).

Tyvärr, Windows hittar inte alltid ut det på egen hand (vilket det borde) och din enhet är i princip förlorad dator aldrigland(dator neverland) . För att fixa detta måste vi gå till ” Datorhantering(Datorhantering)” och tilldela drivbokstav(drivbokstav) manuellt. Det finns två sätt öppna dialogrutan Datorhantering(Datorhanteringsdialog) i Windows : en – genom kontrollpanel,(Kontrollpanelen) och den andra är att högerklicka på ” En dator(Dator)” och välj ” Kontrollera”.(klara av.)

datorhantering

Klick ” Diskhantering(Diskhantering)” under ” lagring(Storage) ”, och alla aktuella enheter och partitioner på din enhet kommer att visas till höger. Om du inte vet vad det betyder, oroa dig inte, hitta bara skivan du behöver på listan nedan. De brukar kallas Disk 0 , Disk 1 , cd-rom , CD-ROM1 etc . Om du letar efter blixt(USB-blixt) USB-minne, kommer du att se ord ” (ord “)Avtagbar ” under disk(Disk X) X. I mitt fall är den flyttbara enheten I:. Men om du har en stor USBen hårddisk är ansluten, kan den visas som en extra hårddisk som visas nedan (H:).

datorkontrollrattar

Standard Windows tilldelas min bärbara dator USB sticka(USB-enhet) bokstaven H. Om din enhet inte har en bokstav eller om du vill ändra den, högerklicka på det tomma utrymmet till höger om drivbokstav(drivbokstav) och välj ” Ändra enhetsbeteckning och sökvägar(Ändra enhetsbeteckning och sökvägar) .

ändra sökvägar för enhetsbeteckningar

Klicka på knappen Förändra(Ändra till dialog ruta,(dialogrutan) och välj sedan en ny bokstav från rullgardinsmenyn. Bara(Bara) för referens: parameter ” Montera till följande NTFS-mapp”( Montera i följande NTFS-mapp) används om du högerklickade på en extern hårddisk och istället för att ge den en enhetsbeteckning, ville du att den bara skulle dyka upp som en mapp på din nuvarande hårddisk. . Det betyder att du kan skapa en mapp i “Mina dokument(Mina dokument)” med titeln “Bilder”, som faktiskt pekar på en annan hårddisk än den där alla dina ” Mina dokument “.(Mina dokument)

ändra enhetsbokstäver

Dubbelklicka ” OK(Ok)” och din enhet bör nu tilldelas en ny bokstav. Vanligtvis om USB sticka(USB-stick) visades inte tidigare, efter att ha ändrat bokstaven dyker den automatiskt upp och frågar vad du vill göra. Det är ungefär det! Du kan också använda Diskhantering(Diskhantering) för formatering av diskar, typdetektering filsystem(Filsystem) och se mängden ledigt ledigt utrymme.

Det här är en guide om hur du ändrar enhetsbeteckningen i Windows för en extern USB-enhet som en hårddisk eller ett USB-minne. Här är ett vanligt problem som jag har sett: Du ansluter ett USB-minne till din dator och det står redo att användas, men av någon anledning dyker ingenting upp i listan över enheter. Ta ut den, koppla in den igen och fortfarande dyker ingenting upp! Vad är problemet? Tja, det kan vara flera saker, men det vanligaste problemet är att enhetsbokstaven Windows försöker tilldela din enhet redan har tagits av en annan enhet eller är mappad till en nätverksenhet.

Tyvärr fattar inte Windows alltid detta av sig själv (vilket är borde) och din enhet är i princip förlorad i computer neverland. För att fixa det måste vi gå till datorhantering och tilldela enhetsbeteckningen manuellt. Det finns två sätt att komma till dialogrutan Datorhantering i Windows, ett genom kontrollpanel och den andra genom att högerklicka dator och välja klara av.

datorhantering

datorhantering

Klicka på Diskhantering under Lagring sektionen och den högra sidan visar dig alla aktuella enheter och partitioner på din enhet. Om du inte vet vad det betyder, oroa dig inte, hitta bara enheten du letar efter i graferna längst ner. De heter vanligtvis Disk 0, Disk 1, CD-ROM, CD-ROM1, etc. Om du letar efter ett USB-minne ser du ordet “Avtagbar” under Disk X. I mitt fall är det I:-enheten som är borttagbar. Men om du har en stor USB-hårddisk ansluten, kan den dyka upp som en extra hårddisk som min som visas nedan (H:).

datorhanteringsenheter

Som standard gav Windows min bärbara USB-enhet bokstaven H. Om din enhet inte har någon bokstav eller om du vill ändra den högerklickar du i det vita utrymmet till höger om enhetsbokstaven och väljer Ändra enhetsbeteckning och sökvägar.

ändra sökvägar för enhetsbeteckningar

Klicka på förändra i dialogrutan och välj sedan en ny bokstav från rullgardinsmenyn. Bara för din information Montera i följande NTFS-mapp alternativet används om du hade högerklickat på en extern hårddisk och istället för att ge den en enhetsbeteckning, ville du bara att den skulle visas som en mapp på din nuvarande hårddisk. Det betyder att du kan skapa en mapp i Mina dokument som kallas bilder som faktiskt pekar på en annan hårddisk istället för en där alla dina Mina dokument för närvarande är lagrade.

ändra enhetsbokstäver

Klick Ok två gånger och din enhet bör nu ha den nya bokstaven tilldelad. Vanligtvis, om USB-minnet inte visades tidigare, när du ändrar bokstaven, kommer det automatiskt att dyka upp och fråga dig vad du vill göra. Det är ungefär det! Du kan också använda Diskhantering för att formatera diskar, bestämma typen av filsystem och se hur mycket ledigt utrymme som finns tillgängligt.