Analysera och optimera TCP/IP med TCP Optimizer för Windows PC

TCP de facto transportprotokoll i Internet(Internet). Det garanterar sändning och mottagning av information över Internet för varje typ av innehåll. Det finns överallt. När du laddar en webbplats, skickar ett e-postmeddelande eller tittar på en film Youtube . Idag är det ett av huvudprotokollen internet protokoll(Internetprotokoll) (IP). Den ansvarar också för att hantera data som skickas på ett sådant sätt att det inte uppstår någon överbelastning någonstans. Ändå, TCP/IP kan optimeras ytterligare. I det här inlägget förklarar vi hur du analyserar och optimerar TCP/IP genom att använda TCP Optimizer . Detta är programvara som kan optimera TCP/IP .

Analysera(Analysera) och Optimera TCP/IP genom att använda TCP Optimizer

Det finns två delar. Den första är Analys(Analys), och den andra – Optimering(Optimering) . Du kan analysera genom att besöka denna länk på deras hemsida. Analysen visar en uppsättning meddelanden som du kanske inte helt förstår, förutom fragment. Grundtanken, som är lätt att förstå, är att det finns flera inställningar TCP , som du kan ändra så att mer data kan skickas. Standardinställningarna begränsar mängden data. Du får detaljerad information om MTU , FRÖKEN , RWIN och så vidare. Det du bör hålla utkik efter är att det finns något som uppmanar dig att ändra värdena och optimera TCP .

Jag fick följande meddelanden:

 • MTU optimerad för bredband PPPoE DSL. Om inte, överväg att öka MTU upp till 1500 för optimal genomströmning.
 • FRÖKEN optimerad för bredband PPPoE DSL. Om inte, överväg att öka värdet MTU .
 • RWIN är inte helt optimerad. Oskalad RWIN-värde (Rwin)Nedan(oskalad) än den borde vara. Du kanske vill använda ett av de rekommenderade värdena RWIN nedan.(Rwin)

Håll den här sidan öppen eftersom du behöver den för optimering TCP på din PC med hjälp av deras programvara.

Hur man optimerar TCP/IP

TCP Optimizer är en bärbar programvara som inte förändras mycket på nätverksnivå och som inte ändrar mycket i registerinställningarna. Det bästa är att det här är en mycket liten bärbar applikation. Föreslå(Föreslå) spara en kopia i en mapp “Inkorg”(Inkorg) . När du har laddat ner det härifrån (det härifrån) kör du det som administratör.

 • När den väl har lanserats kommer den att köra en serie kommandon som hjälper den att få inställningarna på din PC.
 • Det första du behöver göra är att välja rätt internethastighet med hjälp av reglaget i programvaran.
 • Titta sedan på analysen du fick ovan och se vilka värden du kan ändra. Om du är obekväm kan du hoppa över.
 • Det finns fyra alternativ:

  • Standard är när som helst(Standard – När som helst) , när du vill återgå till de ursprungliga inställningarna, välj detta.
  • Aktuell – aktuella inställningar
  • Optimalt –(Optimal – Säkrast) är den säkraste metoden som gör att programvaran kan välja det bästa för dig.
  • Anpassad – använd(Anpassad – Använd) detta, om du tydligt vet detta. I mitt fall ändrade jag värdet MTU med 1500, och även optimerat värdet RWN .

För de som undrar hur den väljer de optimala inställningarna, är det på grund av den avancerade algoritmen i programvaran. Beroende på PC till PC och nätverk hittar den de bästa TCP-inställningarna för just din anslutningshastighet.

TCP optimizer ändringar

För den som förstår de tekniska detaljerna justerar han parametrarna TCP/IP Till exempel MTU , RWIN och ännu mer komplexa som prioritering QoS och ToS/DiffservÄven om appen främst är designad för bredband, kan du använda den på nästan vilken anslutning som helst.

TCP optimizer funktioner:

 • Om du har flera nätverkskort installerade på din dator kan du optimera var och en.
 • Återställa/säkerhetskopiera inställningar.
 • Alternativ för direkt återställning TCP/IP och WINSOCK .
 • I det anpassade alternativet kan du välja olika typer av optimering, inklusive inaktiverad, mycket begränsad, normal, begränsad och experimentell.
 • Du kan alltid gå tillbaka till inställningarna Windows standard .
 • Kontrollera MTU/Latency.

När den har tillämpat de nya inställningarna kommer den att be dig starta om datorn för bästa resultat. Jag rekommenderar alltid att du övervakar din onlineprestanda och ser till att den förblir densamma eller förbättras. Om ett problem uppstår, välj återställning till inställningar Windows(Windows-inställningar) som standard.

rolig fakta(Fun Fact) : Windows kommer med en automatisk fönsterjusteringsfunktion som först dök upp i Windows Vista . Den finns i Windows 11/10 , och många inaktiverar det på grund av vissa problem. Den främsta anledningen till att inaktivera den är när du använder en gammal router och autokonfigurationen inte fungerar med den.

TCP är det de facto transportprotokollet på Internet. Den ser till att skicka och ta emot information över internet för alla typer av innehåll. Det finns överallt. När du laddar en webbplats eller skickar ett e-postmeddelande eller tittar på en film på YouTube. Idag är det ett av kärnprotokollen i Internet Protocol (IP). Det är också ansvarigt för att se till att hantera data som skickas på ett sätt så att det inte blir trängsel någonstans. Som sagt, TCP/IP kan optimeras ytterligare. I det här inlägget delar vi med oss ​​av hur man analyserar och optimerar TCP/IP med TCP Optimizer. Det är en programvara som kan optimera TCP/IP.

Analysera och optimera TCP/IP med TCP Optimizer

Det finns två delar. Den första är Analys och den andra är Optimering. Du kan analysera genom att besöka denna länk på deras hemsida. Analysen visar ett gäng meddelanden som du kanske inte helt förstår förutom bitar och bitar. Den grundläggande idén man lätt kan förstå är att det finns några inställningar för TCP som kan ändras så att mer data kan skickas över. Standardinställningarna begränsar mängden data. Du kommer att få information om MTU, MSS, RWIN och så vidare. Det du bör titta på är om det finns något som tyder på att du ändrar värden och optimerar TCP.

Jag fick följande meddelanden:

 • MTU är optimerad för PPPoE DSL-bredband. Om inte, överväg att höja MTU till 1500 för optimal genomströmning.
 • MSS är optimerad för PPPoE DSL-bredband. Om inte, överväg att höja ditt MTU-värde.
 • RWIN är inte helt optimerad. De okomlad RWIN-värdet är lägre än det borde vara. Du kanske vill använda ett av de rekommenderade RWIN-värdena nedan.

Håll den här sidan öppen, eftersom du behöver den för att optimera TCP på din PC med deras programvara.

Hur man optimerar TCP/IP

TCP Optimizer är en bärbar programvara som ändrar några saker på nätverksnivå och några på registerinställningar. Det bästa är att det är en bärbar applikation av mycket liten storlek. Föreslå att du behåller en kopia i din inkorg. När du har laddat ner den härifrån, starta den med administratörsbehörighet.

 • När den väl har lanserats kommer den att köra ett gäng kommandon som hjälper den att få inställningarna på din PC.
 • Det första du bör göra är att välja rätt internethastighet med hjälp av reglaget på programvaran.
 • Titta sedan på analysen du fick ovan och se vilka värden du kan ändra. Om du inte är bekväm kan du hoppa över det.
 • Det finns fyra alternativ:

  Analysera och optimera TCP/IP med TCP Optimizer

  • Standard – Välj detta när du vill gå tillbaka till de ursprungliga inställningarna.
  • Aktuell – Aktuella inställningar
  • Optimal – Säkraste metoden som låter programvaran välja det bästa för dig.
  • Custom – Använd detta om du vet detta tydligt. I mitt fall ändrade jag MTU-värdet till 1500 och optimerade även RWN-värdet.

De som undrar hur den väljer de optimala inställningarna, då beror det på den avancerade algoritmen i programvaran. Beroende på PC till PC och nätverk hittar den de bästa TCP-inställningarna för din specifika anslutningshastighet.

TCP Optimizer ändringar

För dem som förstår tekniska detaljer ställer den in TCP/IP-parametrar, såsom MTU, RWIN, och även avancerade sådana som QoS och ToS/Diffserv-prioritering. Medan applikationen mestadels är för bredbandsanvändning, kan du använda den på nästan vilken anslutning som helst.

Funktioner i TCP Optimizer:

 • Om din dator har flera nätverksadaptrar kan du optimera var och en av dem.
 • Återställ / Säkerhetskopieringsinställningar.
 • Direkt alternativ för att återställa TCP/IP och WINSOCK.
 • Under det anpassade alternativet kan du välja olika typer av optimering inklusive inaktiverad, mycket begränsad, normal, begränsad och experimentell.
 • Du kan alltid växla tillbaka till standardinställningarna i Windows.
 • Kontrollera MTU/Latens.

När den har tillämpat nya inställningar kommer den att be dig starta om datorn för bästa resultat. Jag kommer alltid att föreslå att du håller ett öga på din internetsurfningsprestanda och ser till att den antingen har förblivit densamma eller har förbättrats. Om det finns ett problem, välj att återgå till standardinställningarna för Windows.

roliga fakta – Windows kommer med en funktion för automatisk justering av fönster som först släpptes med Windows Vista. Det är tillgängligt i Windows 11/10, och många inaktiverar det på grund av vissa problem. Den främsta anledningen till att inaktivera det är när du använder en gammal router och auto-tuning inte går bra med den.

Relaterade Artiklar

Back to top button