Amsterdam invigde den första 3D-printade stålbron någonsin

Amsterdam 3D stålbro © MX3D

Utrustad med flera sensorer är denna första 3D-printade stålbrygga en tillfällig struktur.

Installationen av denna 4 500 kilo tunga rostfria bro, 12 meter lång, skapade uppståndelse i Amsterdam. Men det kommer att dras tillbaka om två år, varaktigheten av experimentet som genomförts av Alan Turing Institute.

Läs också:
Forskare 3D-printar en båt i cellstorlek

Inte den första 3D-bryggan, utan den första i stål

Staden Shanghai kommer för alltid att vara den första som har invigt en bro helt gjord i 3D-utskrift; men det är verkligen Amsterdam som kommer att ha känt till den första helt designade i stål, tillverkad av MX3D.

Syftet med detta experiment är att studera egenskaperna hos detta material, med hjälp av sensorerna integrerade i bron för att identifiera de potentiella svaga punkterna i strukturen. Materialets rörelser, väderförhållanden och potentiella konstruktionsbrister kommer att vara de tre nyckelpunkterna som kontrolleras när fotgängare och cyklister passerar över bron.

Ingenjörerna bakom detta projekt hoppas också att den data som samlas in efter två år ska användas för att bättre förstå beteendet hos 3D-printat stål och därmed använda det i större skala i större konstruktioner.

Bridge-foto MX3D © Ddapoussin, Clubic community

MX3D-brygga © Ddapoussin, Clubic community

Källa: NewScientist

Relaterade Artiklar

Back to top button