Amerikanska användare av en iPhone 4S som kör iOS 9 kommer att få ekonomisk kompensation från Apple

Apple iOS 9© (Bild: XDA-Developers)

För några år sedan uppgraderade många iPhone 4S-ägare till iOS 9…

Och många av dem rasade omedelbart mot en iPhone som hade blivit nästan oanvändbar…

Apple kommer att behöva betala för iOS 9

2015 lanserade Apple den helt nya iOS 9, tillsammans med iPhone 6S. Apples mobila operativsystem var då avsett för många iPhones, inklusive iPhone 4S-serien. Men många användare hade snabbt ångrat sin övergång till iOS 9. Vissa kände till och med att Apple-företaget avsiktligt hade ändrat prestandan på sin iPhone 4S med detta nya operativsystem. En grupptalan inleddes sedan i USA.

Idag har den amerikanska jätten just gått med på att sätta stopp för denna rättstvist, vilket kommer att göra det möjligt för målsäganden att få ekonomisk kompensation från Apple. Totalt kan Apple betala upp till 20 miljoner dollar, som kommer att delas mellan de olika målsäganden, som var och en kommer att kunna kräva summan av 15 dollar. Berörda kunder kommer att behöva lämna in ett officiellt uttalande på en särskild webbplats.

Den helt nya iOS 15, som lanserades sent förra året med iPhone 13-linjen, är också kompatibel med många äldre iPhones. Operativsystemet kan alltså installeras på de senaste modellerna, men kan också animera den urgamla iPhone 6S, som lanserades 2015 under… iOS 9.

Om samma ämne:
iOS 16: en läcka föreslår stora nya funktioner för iPads och iPhones

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button