AMD:s GPU:er kommer att få en rejäl prestandaökning med drivrutiner för Windows 11 22H2

windows 11

Meddelande till innehavare av grafikkort AMD Radeon och Windows 11kommer din maskins prestanda att förbättras avsevärt.

Den kommande 22H2-uppdateringen för Team Rouge GPU:er lovar verkligen en rejäl prestandaökning.

Radikal Boost

AMD fortsätter att optimera prestandan för sina Radeon-grafikkort, efter att ha släppt en drivrutin förra månaden som låter DirectX 11 fungera bättre på dem. Detta tillät en vinst på cirka 30 % på titlar med detta API.

Den här månaden vänder sig Team Rouge till OpenGL, en annan programvara som fortfarande används i stor utsträckning för benchmarkingverktyg och för många spel. AMD har därför distribuerat en drivrutin i Windows 11 22H2-bygget.

The Creator, en användare på Guru3D, lyckades installera den berömda uppdateringen. På Unigine Valley benchmark noterade han en prestandaökning på cirka 55 %. På Unigine Overlay hoppar den siffran till 34 %.

Vissa justeringar återstår att göra

Allt är dock ännu inte perfekt med denna nya AMD-drivrutin för Windows 11. Skaparen har verkligen noterat på Unigine Heaven ingen ökning, utan den här gången en nedgång i prestanda, i storleksordningen 26%.

Team Rouge har därför fortfarande några justeringar och optimeringar att göra på programvara som är kompatibel med OpenGL. Hur som helst är det ett lovande första steg för AMD, som hittills verkade trampa på när det kommer till OpenGL.

Observera också att de riktmärken som används av The Creator inte är nya, eftersom de är från det senaste decenniet. Ändå måste AMD titta på dessa verktyg och äldre spel med dessa lösningar, så att prestandavinsten blir mer konsekvent.

Källa: Guru3D

Relaterade Artiklar

Back to top button