AMD:s FSR i alla spel är möjlig, men inte tack vare AMD


Väntar på FidelityFX superupplösning är officiellt antagen av fler studior, verkar verktyg för att köra det på de flesta spel, särskilt på Ånga
.

En av dem, utvecklad av Hybred (tidigare utvecklare på Ubisoft) och svarar på namnet på Förlustfri skalning, är särskilt lovande. En bedrift särskilt möjlig tack vare passagen av konkurrenten till Deep Learning Super Sampling från NVIDIA i öppen källkod.

Läs också:
AMD gör sin FidelityFX Super Resolution öppen källkod

FSR gjort tillgängligt för alla Steam-spel

Utplacerad sedan den 22 juni fortsätter AMD:s FSR sakta men säkert att öka sin inflytandekrets. Som en påminnelse är den positionerad som en mycket mindre exklusiv konkurrent till NVIDIAs DLSS. Den kan verkligen användas med grafikkort från Team Rouge, men också från Team Verte. En annan fördelaktig egenskap för FSR, det verkar som att dess integration i ett spel kan göras på bara några dagar.

AMD har dock för avsikt att med den här tekniken vända blicken mot de kommande spelen, inget illa vid de flesta av de spel som redan släppts. Strunt i, verktyg som Skata eller, i det här fallet, Förlustfri skalningär där för att fylla denna lucka.

Medan den förstnämnda visade lovande i sitt syfte att injicera FSR i de flesta spel, noterade många användare allvarliga ryckigheter och en fördröjning mellan att trycka på en tangent och utföra den i spelet. Förlustfri skalning verkar radera drastiskt. Som namnet antyder låter det här verktyget dig skala ett spel till den upplösning du väljer, a priori utan förlust av bildkvalitet.

Lossless Scaling är en Steam-exklusiv app, men fungerar på alla spel på plattformen och med mindre stamning än Magpie. Verktyget kommer antingen som en betalapp eller som en gratis demo, som har de flesta funktionerna i den betalda versionen Hybred beskriver oss.

Läs också:
Forspoken: Square Enix efterlängtade projekt illustreras i en trailer med AMD FidelityFX Super Resolution

Hur kan man dra nytta av FSR tack vare detta verktyg?

Hybred har delat en förklarande anteckning för att köra FSR på alla spel i Steam-katalogen. Ytterligare beskrivning av Förlustfri skalning och hur det fungerar kan hittas på den dedikerade Steam-sidan, citerad i källan nedan.

På ett kortfattat sätt, här är proceduren att följa för att starta FSR via det här verktyget:

  • Starta ett Steam-spel i fönsterläge;
  • Välj upplösningen så att den, multiplicerad med den valda skalfaktorn, är lika med eller mindre än den ursprungliga upplösningen på din skärm;
  • Starta verktyget Förlustfri skalning ;
  • Välj AMD FSR som vågtyp;
  • Välj din skala och skärpa faktor;
  • Ställ in en nyckel för att aktivera verktyget i spelet;
  • Tryck på den valda tangenten efter att ha återvänt till spelet för att aktivera eller avaktivera skalningen;
  • Att tjäna på!

Många användare har börjat prova detta verktyg, och feedbacken hittills är generellt sett mycket positiv. Naturligtvis är inte allt perfekt och vissa träffas med Förlustfri skalning samma oro upptäcktes på Skata.

Hur som helst, om du har ett Steam-konto och vill se hur AMD:s FSR beter sig på spel som ännu inte officiellt stöds, är en gratis testversion möjlig via en demoversion. Annars måste du betala 3,99 euro för att få tillgång till den fullständiga versionen.

Källa: Förlustfri skalning Steam-sida

Relaterade Artiklar

Back to top button