AMD:s FSR 2.0 är lika bra som NVIDIAs DLSS 2.0 i tidiga tester

AMD FidelityFX Super Resolution © AMD

Tillkännages denna vecka tillsammans med nyheten grafikkort RX 6000, AMD:s FSR 2.0 är på väg att emuleras.

Våra kollegor på TechPowerUp hade möjlighet att testa version 2.0 av Team Rouges supersamplingsteknik med öppen källkod garanterat utan maskininlärning. Och dessa första tester verkar höja den på många punkter till samma nivå som den berömda DLSS 2.0 från NVIDIA.

En värdig uppdatering

Förmodligen den mest efterlängtade mjukvaruinnovationen på AMD-sidan, FSR 2.0 kommer snart att distribueras på de spel som redan släppts bland ett dussintal som stödjer tekniken.

Som en påminnelse är Team Rouges idé med FSR att erbjuda en mycket mer tillgänglig supersamplingslösning än DLSS. FSR 2.0 kan alltså fungera även på relativt gamla grafikkort, oavsett om de är märkta NVIDIA eller AMD.

Men där FSR 2.0 klarar sig bättre än sin föregångare är att den denna gång använder en tidsmässig och inte en rumslig uppskalningsmetod som den senare. En mer komplex metod att implementera, som därför kräver ytterligare ansträngning från utvecklarna.

AMD:s teknik påminner mycket om NVIDIA:s DLSS. Men om utvecklarna tidigare har arbetat med att integrera det i sitt spel kan implementeringen av FSR 2.0 räknas på bara några dagar.

Resultat på höjden av DLSS 2.0

Som en förhandstitt kunde några testa FSR 2.0 på dödsslinga, ett av de första spelen som stöder denna nya teknik. Dessa tester utfördes på RTX 3060 och RTX 3080, för att lättare kunna jämföra DLSS 2.0 och FSR 2.0.


Enligt de första returerna är den nya tekniken från AMD till stor del upp till NVIDIAs. Det skulle till och med visa bättre resultat i kvalitetsläge i 4K. FSR 2.0 verkar dock tappa mark mot DLSS 2.0 i Performance-läge.

De första testerna beklagar verkligen ett ganska närvarande spöke. Som DLSS 2.0 på sin tid äntligen. FSR 2.0 är fortfarande väldigt ung, så det finns fortfarande utrymme för förbättringar.

Ändå är det ganska imponerande att en öppen källkodsteknik utan hjälp av maskininlärning kan stå emot DLSS så bra. Dominansen av RTX-grafikkort i supersampling kan mycket väl vara på väg att ta slut.

Om samma ämne:
Den nya AMD Radeon RX 6000s är ute och FSR 2.0 kommer denna vecka

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button