AMD skulle förbereda en RDNA 2 GPU Radeon RX 6000S graverad i 6 nm

AMD Radeon © © AMD

CES 2022 i Las Vegas lovar att vara rikt på bekräftelser och tillkännagivanden av grafikkort
på sidan av AMD.

Den 4 januari klockan 15 fransk tid förväntas Lisa Su presentera grundton från AMD inför CES 2022 i Las Vegas, och därmed ligga före sina landsmän och konkurrenter NVIDIA och Intel med några timmar.

6 nm TSMC… som på Intel ARC

Med all sannolikhet skulle AMD kunna dra nytta av denna konferens för att tillkännage en ny serie GPU:er och en uppdatering av dess RDNA 2-arkitektur för mobiler.

Det ryktas att AMD planerar att byta ut sin 7 nm-process mot sin Radeon RX 6000S mot TSMC:s 6 nm, samma som kommer att användas av Intel på sina ARC Alchemist GPU:er. En sådan switch skulle göra det möjligt att uppnå en 18% högre densitet i chipsen.

Logiskt sett skulle detta ge AMD möjligheten att erbjuda Radeon Mobiles som är både effektivare och mer effektiva, vilket är goda nyheter för GPU:er avsedda för bärbara datorer.

Nu återstår frågan om den exakta omfattningen av en sådan omkoppling. Har AMD tanken på att uppdatera alla sina mobilserier, helt enkelt byta ut några referenser eller ta fram ett nytt sortiment vid sidan av det tidigare?

Om samma ämne:
AMD och Intel tillkännager datum för sina CES 2022-konferenser

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button