AMD sänker det rekommenderade priset på sin Radeon RX

Radeon RX 6500 XT © AMD

Medan vi redan pratar bara om RDNA 3 för dess framtid grafikkort Radeon, AMD “säljer av” den gamla generationen.

Både AMD och NVIDIA verkar stå inför ett överflöd av lager av äldre generations chips. Och oavsett om det är GeForce RTX 3000s eller Radeon RX 6000s måste de nu säljas.

Tar slut i lager snabbt…

Hos NVIDIA kommer ankomsten av den nya generationen att ske i minst tre steg: GeForce RTX 4090 den 12 oktober, GeForce RTX 4080 16 GB och 12 GB i november, och de andra därefter.

För AMD är saker och ting ännu mindre tydliga med, för tillfället, endast en officiell information som kommunicerats av det amerikanska företaget: ett tillkännagivande av Lisa Su kommer att göras den 3 november. Ändå slösar AMD ingen tid och uppdaterar nu priserna på sina “end of life”-grafiklösningar. Menar med det modeller som inte längre är kommersiellt intressanta.

AMD Radeon RX 6000 pris september 2022 © TechPowerUp

… bara i USA?

För spelarna, å andra sidan, inget att frukta. Och oavsett om det är en Radeon RX 6900XT eller en mer blygsam RX 6600XT, finns det fortfarande mycket att göra… och inte bara för de kommande fyra månaderna.

Det finns inget behov för oss att läsa tabellen ovan igen, men vi kommer ändå att notera att de registrerade minskningarna når 150 dollar på det mest avancerade kortet (RX 6900XT) och 90 dollar på det lilla Radeon RX 6600.

Å andra sidan talar vi bara om dollar, eftersom det för närvarande inte är fråga om modifieringar i Europa. Låt oss hoppas att det inte tar för lång tid…om inte AMD:s grafikkort redan säljer väldigt bra här?

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button