AMD, NVIDIA, Intel, processorer och grafikkort: priserna kommer att fortsätta att stiga

TSMC Wafers © WCCFTech

Om tillgängligheten av processorer och grafikkort behöver förbättras, inget är mindre säkert om deras priser.

Redan i september 2021 hade Lisa Su funderat på en möjlig förbättring av situationen på grafikkortsmarknaden. Chefen för AMD förklarade att spänningarna kring tillgången på produkter borde vara mindre viktiga under andra halvan av 2022.

Vägledande priser som inte längre betyder någonting

För bara några dagar sedan var det Colette Kross, ekonomichefen för NVIDIA, som åkte dit med sin lugnande vers. Den specificerade sedan att produktionsnivåerna hade ökat avsevärt under 2021 och att de skulle fortsätta att göra det under 2022, vilket förbättrar den faktiska tillgängligheten för grafikkort.

Problem, vi pratar här bara om tillgänglighet och inte alls om de otroliga priser vi ställs inför, och detta, utan att ens behöva nämna fallet med scalpers. Nej, hos officiella återförsäljare respekteras absolut inte de vägledande priserna från tillverkarna och generellt sett tycker man att korten är två till tre gånger dyrare.

TSMC ökar kostnaden med 5 / 7 nm

Tyvärr borde prisläget inte förbättras inom kort och den nedgång som förväntas av många användare kan mycket väl skjutas upp på obestämd tid om vi ska tro den senaste informationen som publicerats av sajten. DigiTimes.

Dess journalister förklarar att den som förblir en av huvudgrundarna har ökat inträdesbiljetten för sina graveringsprocesser i 5 nm och 7 nm. Tekniker som fungerar som grunden för nuvarande och nästa generationer av CPU/GPU. Oundvikligen kommer sådana höjningar att ha en inverkan på priset på alla komponenter som tillverkas av TSMC.

Komponenter, av vilka några ännu inte har ett lanseringsdatum och ännu mindre “officiella priser”. Så vi kan förvänta oss att AMD Ryzen 6000/7000, NVIDIA GeForce RTX 4000 och Intel ARC Alchemist blir väldigt dyra. Prissättning är svår att säga, men TSMC har ökat sina offerter med 10-20%.

Om samma ämne:
AMD: mot en ny version av Radeon RX 6000-datorn med snabbare minne

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button