AMD Link erbjuder nu fjärrspel på Windows-datorer

AMD Radeon Software Adrenaline © AMD

De nya Radeon Software Adrenalin-drivrutinerna berikar AMD Link-funktionen ytterligare.

AMD har precis tillkännagivit releasen av version 21.4.1 av mjukvarusviten för sina grafikkort, Radeon Software Adrenalin. På menyn, ett förenklat användargränssnitt, förbättrad inspelning och streaming, stöd för PlayReady AV1-avkodningsteknik… och AMD Link.

Läs också:
AMD Radeon Pro: professionella grafikkort som syns på foton

Upp till 144 fps och reducerad latens

I verkligheten är AMD Link inte ny som sådan och alla Radeon-användare är redan bekanta med detta alternativ, vilket kan beskrivas som fjärrspel och som därför gör det möjligt att göra vår speldator till en slags server som kan skicka spelsessionen till exempelvis tv.

AMD Radeon Software Adrenaline © AMD

AMD Link-uppdateringen stör inte saker, men berikar möjligheterna genom att lägga till distribution till en annan dator, en bärbar dator som inte är tillräckligt kraftfull till exempel. AMD säger att dess lösning stöder 4K upp till 144 fps, kan hantera 5.1-ljud och erbjuder minskad latens, bäst av 60 % bättre på Counter-Strike: Global Offensiv. Observera att endast Windows-maskiner kan dra fördel av AMD Link.

AMD påpekar vidare att de nya drivrutinerna lägger till en ” gränssnitt för övervakning av maskinens prestanda speciellt om kortet är ihopparat med en Ryzen-processor. Det är då möjligt att få fram olika information (frekvens, temperatur) och AMD avslutar sitt tillkännagivande med att indikera att det nu är möjligt att installera sina drivrutiner utan att nödvändigtvis installera all medföljande mjukvara.

Källa: AMD

Relaterade Artiklar

Back to top button