AMD kommer snart att presentera uppdateringen av sin RNDA2-serie: 3 nya kort på programmet

Radeon RX 6000 © AMD

Nyheter grafikkort referens med en design ” midnatt svart för en release den 20 april.

Om NVIDIA redan verkar överväga att släppa sin nya generation grafikkort för hösten 2022, är AMD:s schema fortfarande ganska vagt. Det är därför inte förvånande att se den fokusera på den nuvarande generationen: RDNA 2 har inte sagt sitt sista ord.

En release den 20 april 2022

För cirka tio dagar sedan fick vi en bekräftelse på att AMD förberedde sig på att “föryngra” sitt utbud av grafikkort. På jargongen kallas detta för a uppdatera vilket gör det möjligt att erbjuda nya kort som är mer benägna att fylla vissa luckor i katalogen.

AMD Radeon RX 6950 XT 'midnattssvart' © WCCFTech

I dag, WCCFTech bekräfta att detta uppdatera kommer att gälla minst tre nya grafikkort, Radeon RX 6950 XT, Radeon RX 6750 XT och Radeon RX 6650 XT. Ännu viktigare är att vi har ett datum som verkar fast för lanseringen av dessa nya produkter: AMD räknar därför med den 20 april.

Våra kollegors informatör, den oundvikliga Greymon55, specificerar att det kraftfullaste av dessa nya kort, RX 6950 XT, kommer att ha en ny referensdesign ” midnatt svart vilket faktiskt verkar ganska nära det för RX 6800 XT. De andra korten verkar inte påverkas.

Mot en justering av frekvenser?

När det gäller egenskaper kommer det naturligtvis inte att bli tal om att revolutionera RDNA 2 som vi nu känner mycket väl. För den mycket höga delen verkar AMD uppgradera GPU:n något till en Navi 21 XTXH som behåller samma antal stream-processorer och kommer att stödjas av samma minne: frekvenserna kommer utan tvekan att justeras.

AMD Radeon RX 6000 sortiment © Videocardz

Om frågan om grafikprocessorn för Radeon RX 6750 XT och RX 6650 XT inte har något tydligt svar för tillfället, ligger huvudnyheten med dessa kort i antagandet av videominne på 18 Gbps medan gränssnittet förblir på 192 -bitar för första och 128-bitars för andra, som på modellerna Radeon RX 6700 XT och RX 6600 XT.

Kan det vara så att AMD utnyttjar detta uppdatera byta till en gravyrfinhet på 6 nm? Våra kollegor från WCCFTech tror att det skulle vara ett bra beslut från AMDs sida, men inget är mindre säkert. Svaret om drygt en månad nu.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button