AMD EPYC 3: Priserna för AMD:s nästa generations processorer läckte


Vi kommer att veta allt om dem inom några timmar, men varför vänta? Övertagen av den specialiserade sajten VideoCardz, information som samlats in före timmen av WhyCry informerar oss om specifikationerna och taxeplaceringen för den nya processorer EPYC. Deras presentation är fortfarande planerad till i eftermiddag klockan 16.00 (fransk tid).

Som en påminnelse kommer dessa nya processorer för servrar och superdatorer, med kodnamnet “Milan”, att ta över från EPYC “Rome” (Zen 2)-chippen som introducerades sommaren 2019. Med sina nya EPYC-processorer satsar AMD fortfarande på 7 nm-gravering, men byter till den nya Zen 3-arkitekturen, som har drivit Ryzen 5000-processorerna tillgängliga på bärbara och stationära datorer i några månader nu.

Läs också:
AMD kommer att lansera sina nya 3:e generationens EPYC-processorer den 15 mars online

EPYC 3 “Milan”-chips kommer att debutera

Även om detta är den tredje raden av EPYC-processorer, kommer detta nya sortiment att se dess olika referenser anta nomenklaturen “7003”. Tack vare övergången till Zen 3 borde AMD tillåta en fin ökning av kraften för denna nya skörd av högpresterande chips, som kan montera upp till 64 kärnor, för frekvenser på upp till 4,10 GHz på den mest blygsamma modellen. .

Dessa något högre maximala frekvenser beror på den nu mer mogna 7nm etsningsprocessen. Som WCCFTech påminner oss, steg EPYC “Rome”-chippen för sin del till maximalt 3,9 GHz. I övrigt kommer det nya AMD-sortimentet att kunna räkna med samma maximala TDP (280 W), och kommer alltid att satsa på PCIe 4-standarden (i 128 rader). Samma tillvägagångssätt för stödet för RAM som finns kvar på 8 kanaler av DDR4 3200 EEC. Slutligen, kom ihåg att dessa EPYC 3-chips kommer att stödja korrigerande minne, vilket är mycket intressant eftersom det tillåter företag att minska den totala ägandekostnaden (TCO).

AMD EPYC 3-tariffer © © VideoCardz

Läs också:
AMD Ryzen: USB-problem fixade i en BIOS-uppdatering planerad till april

Följ AMDs live om några timmar…

Det mest avancerade chipet av detta nya rada upp, EPYC 7763, kommer att innehålla 64 kärnor och 128 trådar (klockade mellan 2,45 och 3,50 GHz) och 256 MB L3-cache. Enligt dokumentet som delas av VideoCardz kommer det att säljas för $7 890, eller $123 per hjärta. En rejäl summa för AMD, som hade vant oss vid mer begränsade priser för sina EPYC-chips. EPYC 7313 (den mest prisvärda) kommer ändå att erbjudas för 912 dollar, eller 57 dollar per kärna.

Ändå kommer AMD att ha att göra med en droppproduktion av sina nya processorer för servrar. Dessa kommer verkligen att graveras av den taiwanesiska TSMC, vars produktionskapacitet håller på att nå mättnadspunkten. Om Intel sannolikt kommer att hamna i underläge på prestandasidan (åtminstone på kort sikt) är det därför fullt möjligt att man klarar sig bra på utbudssidan. Intel kan verkligen lita på sina egna fabriker för att tillverka sina processorer, vilket inte är fallet med AMD.

AMD EPYC Event © © AMD

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button