AMD: en Radeon RX 6600 XT visas i bilder och riktmärken

AMD Radeon RX 6600 XT © © VideoCardz

På CES lovade AMD att det skulle dyka upp nya RDNA 2-kort under första halvåret 2021. Efter ankomsten i mars av en Radeon RX 6700XT talas det mer och mer om RX 6600 XT. Vad som verkar vara en MBA (“Made by AMD”)-enhet avslöjas idag på ett foto … och i ett benchmark.

Om den här enheten ser äkta ut kanske det inte är referensmodellen för RX 6600 XT. Den senare presenterades genom en 3D-rendering i början av juli och hade också ett kompakt format, men med en enda central fläkt och en design som är mycket närmare de referensmodeller som antagits av AMD sedan lanseringen av de första RDNA 2-chippen.

Läs också:
DirectStorage kommer att vara tillgängligt på Windows 10, men mindre effektivt än på Windows 11

Ett OEM-kort?

Som den är och som anges TechPowerUp, kan detta kort faktiskt vara en referens från Lisa Sus firma till tillverkare av förmonterade stationära datorer. I alla fall finns det alla tecken på en MBA-modell, med i synnerhet AMD-logotypen tillagd på PCB, på PCIe-kontaktnivån.

För övrigt verkar dess format kompakt (18 till 20 cm) med två 80 mm fläktar, ett monoblock aluminiumradiatorsystem och ett 8-stifts PCIe eluttag på vänster sida.

AMD Radeon RX 6600 XT-2 © © VideoCardz
AMD Radeon RX 6600 XT-3 © © VideoCardz
AMD Radeon RX 6600 XT-4 © © VideoCardz

© VideoCardz

Läs också:
Honor tillkännager sin nya MagicBook X15, utrustad med en 10:e generationens Intel-processor

RTX 3060 Ti potentiellt orolig

Personen som delade dessa få bilder hade den goda idén att klara kortet testet av ett riktmärke, i det här fallet på Ludashi, ett populärt spel i Kina. Vi upptäcker att denna Radeon RX 6600 XT inte behöver skämmas över konfrontationen med RTX 3060 Ti… åtminstone på denna mjukvara. Det skulle verkligen lyckas likställa eller till och med slå NVIDIAs mellanklasskort och därmed ta ett bekvämt steg före RTX 3060.

Som en påminnelse är det meningen att RX 6600 XT ska komma till allmänheten den 11 augusti. Om mindre än en månad borde vi därför ha en mycket tydligare uppfattning om prestandan som används av AMD:s nästa prisvärda GPU.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button