AMD: Du kan äntligen fixa problemet med svart skärm med Enhanced Sync

AMD Radeon Software Adrenaline © AMD

Meddelande till användare av Windows och a Grafikkort AMD, den gamla svarta skärmen med Enhanced Sync borde äntligen fixas.

Team Rouge har verkligen distribuerat uppdatering 22.9.1 i beta för sin Adrenalin-grafikdrivrutin för att rätta till detta särskilt irriterande skärmproblem.

Synkronisering av drivrutiner

Som en påminnelse syftar Enhanced Sync till att kombinera fördelarna med FreeSync och vertikal synkronisering. Antingen minimera skärmens rivningseffekt samtidigt som du minskar latensen. Men kombinationen av de två gillade uppenbarligen inte många skärmar, som tenderade att visa en helsvart bild. En stor oro som nu borde förpassas till det förflutna.

AMD delade också en lista över andra kända problem, som teamet arbetar med för framtida korrigeringar. Vi kan citera pell-mell:

  • Suddig Oculus Quest 2-menyåtergivning på vissa kort, som Radeon RX 6800 XT;
  • En något skadad skärm när du byter från ett spel till ett Windows-fönster på Radeon RX 6700 XT;
  • Betydande nedgångar när du använder hårdvaruacceleration eller inaktiverar vertikal uppdateringssynkronisering när du tittar på video på Radeon RX 6000-serien.

Notera också att AMD:s infångnings- och streamingprogramvarufunktioner för Clone Mode och Eyefinity förväntas rulla ut vid ett senare tillfälle. Slutligen kommer 10-bitars OpenGL-applikationer inte längre att stödjas med HDR-teknik.

Denna drivrutinsuppdatering kan tillämpas på skrivbordsgrafikkort RX 400 och nyare samt Ryzen APU:er, Athlon Vega eller mobila modeller från Radeon 600 och RX 5000M till nyare. För att ladda ner den, gå till den dedikerade AMD-sidan, citerad i källan nedan.

Källa: AMD

Relaterade Artiklar

Back to top button