AMD: brusreducering kommer, åtföljd av en stor ökning av prestanda på OpenGL

AMD Radeon RX 6600 © AMD

AMD:s senaste drivrutiner (22.7.1) förtjänar din fulla uppmärksamhet: de förbättrar inte bara drastiskt prestandan under OpenGL, utan de kommer också att förbättra kvaliteten på dina röstväxlar tack vare ett nytt aktivt brusreduceringssystem.

Du är säkert redan bekant med RTX Voice-funktionen, som introducerades av NVIDIA 2020. Nåväl, med lite fördröjning har AMD nu samma sak i fickan. Med sina nya drivrutiner (22.7.1) använder varumärket verkligen sin egen aktiva brusreducerande lösning… förutom ett stort lyft i OpenGL-prestanda.

AMD tar över RTX Voice-konceptet

Genom att förlita sig på en AI för att känna igen bakgrundsljud och identifiera röster syftar aktiv brusreducering, som RTX Voice, till att avsevärt förbättra kvaliteten på dina röstutbyten på PC.

AMD:s brusreducerande funktion minskar bakgrundsljudet från din omgivning, vilket ger större klarhet och fokus oavsett om du är fokuserad på ett viktigt möte eller ett konkurrenskraftigt spel ”Förklarar AMD i ett pressmeddelande.

Genom att använda en algoritm för djupinlärning i realtid för att minska ljudnivån, fungerar denna nyhet för både dina in- och utenheter, på alla AMD-drivna system. Det tar bort oönskat bakgrundsljud som plockas upp på din mikrofon eller någon annans enhet “.

Observera dock att om AMD planerar att få sin brusreducering att fungera på ett brett utbud av mjukvara och spel, reserverar den (och detta är ganska logiskt) gruppens senaste grafikkort. I det här fallet är det därför endast Radeon RX 5000 och nyare versioner som berörs.

AMD brusreducering-3 © © AMD
AMD brusreducering-2 © © AMD
AMD brusreducering-1 © © AMD
AMD brusreducering-4 © © AMD

Och ger ett stort lyft till OpenGL

Förutom aktiv brusreducering ger de senaste AMD-drivrutinerna också en betydande prestandaförbättring till spel som använder OpenGL, som t.ex. Minecraft. Det är på denna titel som AMD fokuserar sin kommunikation, eftersom prestandavinsten i vissa fall är stor. Tillsammans med en Radeon RX 6800 XT kan de senaste AMD-drivrutinerna verkligen erbjuda upp till 92 % fler bilder per sekund, lovar varumärket. Naturligtvis kan denna ökning av prestanda observeras, i mindre utsträckning, på andra spel.

AMD-drivrutiner © © AMD

Vi får också veta att AMD har gett en ny polering till sin Radeon Super Resolution-teknik, som nu fungerar på de mobila Radeon RX 5000 och RX 6000, avsedda för bärbara datorer. Företaget har också utökat stödet för sin Radeon Boost VRS till nya titlar, inklusive VALORANT, Elden Ring och Resident Evil Village.

Källa: WCCFTech, AMD

Relaterade Artiklar

Back to top button