AMD 4800S Desktop Kit: efterföljaren till “PlayStation 5 kit” kommer att anlända väl 2022

AMD 4800S Desktop Kit © © VideoCardz

AMD 4700S Desktop Kit hade talats om för sin tekniska närhet till playstation 5. Nåväl, den kommer snart att bytas ut. AMD förutser verkligen ankomsten av en 4800S från början av nästa år.

4700S fångade allmänhetens uppmärksamhet för några månader sedan av en mycket enkel anledning: den baserades på samma Custom SoC (AMD “Ariel”) som PlayStation 5. Kittet såg dock till att inaktivera RDNA2 GPU-delen. chippet och involverade därför att lägga till ett dedikerat kort. Vi får veta idag att han har hittat en efterträdare, fortfarande i Micro-ATX-format.

AMD 4800S Desktop Kit väntas i början av 2022

Som påmind TechPowerUp, 4700S hade en enda PCIe x4 Gen 2.0-plats, vilket begränsade den till att endast stödja nybörjargrafikkort. Det minskade också de tillgängliga alternativen för lagring eller höghastighetsanslutning.

Mer komplett och bättre genomtänkt måste 4800S byta till en annan SoC Zen 2, förmodligen den som används på Xbox Series X|S, och som kan stödja PCIe Gen 4.0-standarden.

Vi lär oss också att det här nya Desktop Kit kommer att kunna räkna med en plats för M.2 SSD (som även tillåter att rymma ett Wi-Fi-chip) och att det kommer att vara kompatibelt med kylsystem för socket AM4.

Vi får också veta att moderkortet till 4800S Desktop Kit kommer att komma från MSI-fabrikerna. Satsen kommer att erbjudas i bunt med en Radeon RX 6600 från TUL (PowerColor), med ett startfönster satt av AMD för första kvartalet 2022.

Källa: TechPowerUp

Relaterade Artiklar

Back to top button