Amazon ville utveckla en bärbar enhet med Alexa och GPS för att övervaka sina barn

Amazon-Alexa

Amazon har arbetat på en bärbar dator med Alexa, en GPS och en mikrofon så att föräldrar kan övervaka sina barn hela tiden.

Bloomberg berättar att Amazon har planerat att utveckla en bärbar enhet för barn i åldrarna 4 till 12 för att lugna föräldrar.

Läs också:
Precis som Google och dess Nest Hub vill Amazon övervaka din sömn “för ditt bästa”

GPS, Alexa och mikrofon

Den här, kodnamn Sökande, skulle ha tagit formen av ett armband, en nyckelring eller en klämma om den hade sett dagens ljus. Amazon ville integrera en GPS så att barnet kunde spåras i realtid och på så sätt möta ett behov som alla föräldrar känner: att veta var deras barn är och om de mår bra.

Enheten skulle också bädda in röstassistenten Alexa. Den bärbara enheten kunde ha röstaktiverats som vilken annan Alexa-hårdvara som helst, men det tillgängliga innehållet och frågorna skulle ha begränsats för att undvika risken att barnet hör det de inte skulle höra.

En mikrofon och högtalare ansågs också göra det möjligt för föräldrar och barn att kommunicera hela tiden.

Läs också:
Amazon tillkännager priset på sin Prime Video Ligue 1-kanal: 12,99 euro per månad

Ett samarbete med Disney?

Bloomberg rapporterar att projektet lanserades i mitten av 2019, med målet att få ut en produkt på marknaden 2020. Det kom till slut inte ut på marknaden, men nyhetsbyrån vet inte om projektet har övergetts, tillfälligt avbrutits eller är fortfarande under övervägande. Ett pris på 99 dollar hade nämnts.

Dokument rapporterar också om ett samarbete mellan Amazon och Disney för designen av en bärbar enhet för barn, kodnamnet Magic Band, som kan släppas före årets slut. Syftet med detta armband är fortfarande okänt än i dag.

Med tanke på de integritetsrelaterade fallen som Amazon har varit inblandad i med Alexa, skulle utan tvekan tänderna krypa ihop om sådana planer skulle förverkligas.

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button