Amazon: Var uppmärksam på Signal phishing-bedrägeri, den stjäl bankuppgifter

Bedrägerierna (särskilt de av nätfiske) har invaderat varje horisont till och med landat på plattformen Signal. Den här gången gömmer de sig dock bakom det berömda namnet på Amazon. Resten förblev oförändrat. Målet är därför alltid detsamma: att få användare att öppna en meddelande. I det här fallet är det ett sms via chatt som informerar dem om att de är bland de lyckliga vinnarna av en iPhone 12 Pro. Det är ännu ett fall av bedrägeri som tömmer det aktuella kontot genom att klicka på länken.

Amazon: hur är bedrägeriet uppbyggt?

Bedrägeriet som cirkulerar på Signal är därför strukturerat på meddelandeskriven nästan perfekt på italienska, inklusive Amazon logotyp. Det som däremot borde väcka misstankar är det utländska (vietnamesiska) numret då det internationella prefixet börjar med +84.

Allt kommer från en pop-up fönster bekräftar enhetens vinst. Vid det här laget accepterar bytet, överraskat, de tre “reglerna” för att delta i bluffspelet, inklusive betalning av fraktkostnader som kan variera mellan 1 och 3 euro.

Genom att klicka på OKsamma offer omdirigeras sedan till (htwo.betomb[.]com och chancetowinaprize[.]se) webbplatser dedikerade till subtraktion av bankdata.

Åsikten från en cybersäkerhetsanalytiker

Enligt vad som sagts av Pierluigi Paganinicybersäkerhetsanalytiker:

fortsätter analytikern,

Det är rekommenderat Paganini:”

I vilket fall som helst vill det berömda företaget lugna användarna genom att förklara:

Om du har några frågor, vänligen kontakta Amazons kundtjänst.

Relaterade Artiklar

Back to top button