Amazon väntar inte med att höja priset på sitt Prime-abonnemang i Frankrike

Amazon logotyp banner #skiva

Det meddelades att Prime-prenumerationen skulle öka i september. Amazon släpade inte eftersom höjningen är effektiv sedan i måndags.

Tillbaka till skolan, snarare än mitten av september, detta är valet som gjorts av Amazon. E-handelsjätten, som i somras formaliserade ökningen av prenumerationen på Prime multi-service-plattformen från den 15 september 2022, har förskjutit sitt schema något. Från och med denna måndag är prishöjningen på plats.

En avancerad ökning, fångade prenumeranter

I slutet av juli hade Amazon skickat ett e-postmeddelande till alla sina prenumeranter och berättade att en ” stor förändring av deras Prime-prenumeration var planerad att starta den 15 september. Förbi ” stor förändring “, antydde det amerikanska företaget en ökning av priset på erbjudandet, mer eller mindre väl mottagen.

Prospects och Amazon Prime-kunder som föredrog att vänta till sista stund med att prenumerera eller förnya sin prenumeration fick den obehagliga överraskningen att se en ökning av det senare, från och med måndagen den 5 september. Och det gäller både månadsabonnemang och årserbjudande.

De nya Amazon Prime-priserna

Här är vad som har förändrats för Prime-prenumeranter sedan i måndags:

  • Priset på den månatliga Prime-prenumerationen ökar från 5,99 euro till 6,99 euro, en ökning med 1 euro, eller cirka 17 %.
  • Priset på den årliga Prime-prenumerationen går från 49 euro till 69,90 euro, en mycket större ökning, med mer än 20 euro, eller nästan 43 % ökning.

Det bör noteras att årserbjudandet uppenbarligen förblir mer ekonomiskt än månadserbjudandet vid slutet av tolv betalande månader. Det kommer att spara 14 euro under ett år.

Amazon Prime nya priser

Slutligen ökar prenumerationen även för studenter. Amazon höjer priset på Prime Student-erbjudandet från 2,99 till 3,49 euro per månad, en ökning med nästan 17%. Den årliga prenumerationen, den ökar från 24 till 34,95 euro, en ökning med 45,6%, ännu viktigare i procent än den traditionella årsprenumerationen.

Ingen vet ännu varför Amazon har bestämt sig för att ta upp prishöjningen, men seriens senaste publikrekord Maktens ringar på Prime Video och den ständigt hektiska skolstartssäsongen hos e-handlare kan ha hjälpt. Trots inflationen förblir Prime-prenumerationen till ett pris som man kan anse som “rimligt” jämfört med sina konkurrenter, som inte erbjuder så många tjänster.

Källa: Amazon

Relaterade Artiklar

Back to top button