Amazon vägrar brittiska Visa-kort på grund av för höga bankavgifter: i morgon i Frankrike?

amazon

I början av 2022 kommer det inte längre att vara möjligt för att göra en beställning på Amazon
betala med Visa kreditkort.

Denna nya åtgärd som tillkännagavs på onsdagen berör endast Storbritannien för tillfället. Kan Frankrike påverkas i framtiden?

Amazon förbjuder Visa-kreditkort i Storbritannien

Från och med den 19 januari 2022 kommer Amazon-kunder över hela kanalen inte längre att kunna använda sina Visa-kreditkort på plattformen, meddelade e-handelsjätten onsdagen den 17 november. Riskerna för att sådana åtgärder tillämpas i Frankrike är minimala, eftersom Amazon ifrågasätter “ höga avgifter » Utövas av betaltjänsten sedan Brexit. Dessa avgifter förväntas minska med tiden i takt med att tekniken utvecklas, men kostnaderna förblir höga eller till och med ökar ” motiverar Amazon.

Det amerikanska företaget säger att det vill fokusera på innovation genom att leta efter betalningsalternativ ” snabbare, billigare och mer inkluderande “. Ord som ekar GAFAs projekt för att skapa sin egen virtuella valuta baserad på blockkedjan. Amazon anger också att Visa-betalkort inte kommer att påverkas av denna åtgärd, inte heller kreditkort från Mastercard, Amex och Eurocard. Visa säger för sin del att de arbetar med Amazon för att lösa detta problem och säkerställa att dess engelska kunder fortfarande kan använda sina betalkort på plattformen nästa år.

Internetbank: vilka betalkort erbjuder de?

Flera bankkort, både gratis och betalda, erbjuds av nätbanker. Det är dock ibland nödvändigt att bevisa en minimiinkomst eller ett sparande för att få tillgång till det. Dessutom måste funktionerna och priserna på ditt bankkort anpassas efter dina behov och vanor.

Läs mer

Källa: CNBC

Relaterade Artiklar

Back to top button