Amazon uppdaterar sina Echo-högtalare med helt nya modeller

Amazon Echo Dot 5:e generationen © © Amazon

Amazon presenterar två nya anslutna högtalare från Echo-serien som är mer av en teknisk uppdatering.

Den amerikanska e-handlaren presenterade onsdagen den 28 september sina nya uppkopplade högtalare, som ser ut precis som de modeller som redan finns på deras plattform.

Echo Dot: den lilla Alexa-högtalaren blir en Wi-Fi-repeater (och spottar ut mer bas)

Så låt oss börja den här översikten med Echo Dot som, för den här femte generationen, tar upp den kurviga designen från den tidigare modellen. Den anslutna högtalaren finns fortfarande i två modeller, en med LED-display, ljusare i år och som visar tiden eller titeln på låten som lyssnas på, och den andra utan denna informationsfält .

Amazon sa under sin presentation att man helt hade gjort om ljudarkitekturen för sin högtalare, samtidigt som de behöll samma dimensioner. Den senare erbjuder bas dubbelt så kraftfull.

Amazon Echo Dot 5:e generationen © © Amazon

En temperatursensor har integrerats i denna nya högtalare, vilket gör att Alexa-rutiner som tar hänsyn till denna parameter kan aktiveras automatiskt. Om din Echo Dot upptäcker en temperaturförändring kan den till exempel modulera den anslutna värmen.

Echo Dot blir äntligen en Wi-Fi-repeater. Allt du behöver är en router av märket Eero, som ägs av Amazon, för att automatiskt använda högtalarna som är installerade i ditt hem och utöka den trådlösa signalen i ditt hem.

Femte generationens Amazon Echo Dot är tillgänglig för förbeställning till ett pris av 59,99 euro, eller 69,99 euro för versionen med LED-display. Leveranserna börjar i oktober.

En ny Echo Auto med en mer kompakt design och en mjukvaruuppdatering för Echo Studio

Amazon introducerade också en ny version av Echo Studio, dess premiumhögtalare. Återigen, inga estetiska förändringar vid horisonten, förutom en ny vit färg.

Amazon Echo Studio White © © Amazon

Tillverkaren drog fördel av denna nya modell för att tillkännage en OTA-uppdatering, tillgänglig på alla Echo Studio, och inte bara på denna modell, för att förbättra 360° ljud och integrera bandförlängningsteknik. frekvenser för klarare mellanton, djupare bas och en bättre lyssnarupplevelse.

Slutligen introducerade Amazon en ny Echo Auto. Enheten erbjuder en mycket mer kompakt design och lättare att hänga i din bil med ett självhäftande stöd för att fästa den på din instrumentbräda. Han ansluter alltid via ett uttag eller till sitt fordons Bluetooth-system.

Amazon Echo Auto © © Amazon

Echo Auto innehåller fem mikrofoner, men Amazon förklarar att dess algoritmer har tränats för att bättre känna igen röster och kommandon, även i en bullrig miljö som interiören i en bil. Således kan du be enheten att spela upp en spellista eller skicka ett meddelande utan att ta blicken från vägen.

Den nya Amazon Echo Auto kommer snart att finnas tillgänglig i USA för $54,99, och vi meddelar dig när den kommer till Frankrike.

Källa: Amazon pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button