Amazon: “The Rings of Power”, ett historiskt rekord på Prime Video

Ringar av kraft © © prime video

Tillgänglig sedan 2 september på tjänsten Amazon Prime-videoserier Sagan om ringen: Maktens ringar gjorde en historisk start för plattformen.

För Maktens ringar, detta är vad som kallas ett “riktigt kort”. Amazon har verkligen meddelat med stor fanfar i går kväll att serien bygger på det fantastiska universum av Sagan om ringen nådde ett historiskt rekord på Prime Video. De två första avsnitten släpptes över hela världen den 2 september, en dag som uppenbarligen inte valts av en slump, eftersom det är årsdagen av dödsdagen för författaren till Midgårds historia, JRR Tolkien.

Maktens ringaren kanonuppskjutning och siffrornas kamp

Under de första 24 timmarna, första delen av säsongen ringar av kraft sågs av 25 miljoner tittare världen över. En kolossal framgång som har gjort programmet till den mest sedda serien sedan lanseringen av Amazons Prime Video-plattform.

På fredagen sände den amerikanska jätten de två första avsnitten av en av de mest efterlängtade TV-serierna i början av decenniet, med titeln Det förflutnas skugga och På drift. Motsvarigheten till en långfilm att starta, alltså för en säsong som kommer att ha åtta avsnitt totalt.

På ett sätt är det logiskt att det är Tolkiens berättelser, några av de mest populära genom tiderna och av många anses vara det sanna ursprunget till fantasygenren, som leder oss till detta stolta ögonblick. »

Jennifer Salke, chef för Amazon Studios

Med Maktens ringarsom introducerar oss för nya karaktärer som måste möta ondskans återuppväxt från djupet av Mist Mountains till Isle of the Kings of Númenor, Amazon utmanar HBO och dess Drakens husprequel till den nu kultserien Game of Thrones. Den senare, som lanserades i augusti på HBO, hade också en rekordlansering, med 10 miljoner tittare… bara i USA.

Det roliga kommer att pågå till mitten av oktober

Du måste nu ha lite mer tålamod för att upptäcka resten av äventyren för dina nya hjältar ringar av kraftvilket framgår av sändningsschemat för denna första säsong:

  • Avsnitt 3 9 september;
  • Avsnitt 4 16 september;
  • Avsnitt 5 den 23 september;
  • Avsnitt 6 den 30 september;
  • Avsnitt 7 7 oktober;
  • Avsnitt 8 den 14 oktober.

Om vi ​​är lite petiga kommer vi att säga att vi nu väntar på siffran som frammanar tittartimmarna, för de 25 miljoner tittarna kommer förmodligen inte alla att ha varit i slutet av de två avsnitten, som var och en varar lite över. en timma. Historia för att förlänga lite striden om siffrorna.

Vad tyckte du om de två första avsnitten av den här nya serien? Tveka inte att berätta i kommentarerna ;)

Amazon Prime-video

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

Amazon Prime-video

  • En katalog som växer månad efter månad
  • En SVOD-plattform och många andra tjänster
  • En ganska komplett bakkatalog

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Relaterade Artiklar

Back to top button