Amazon stämmer för bluff-textmeddelanden som skickats i dess namn

amazon logotyp

Amazon vidtar rättsliga åtgärder mot 50 bedragare som är specialiserade på sms-bedrägerier.

Har du någonsin fått den här typen av meddelande och gratulerat dig till att du vunnit ett tävlingspris? Dessa bluffmeddelanden finns i överflöd, och vi har alla fått dem en dag, från olika företag och till och med från Amazon. Idag tacklar den amerikanska e-handelsjätten dessa bedrägerier och försöker stämma tidigare okända avsändare av sådana meddelanden. Den pågående federala rättegången ställer Amazon mot 50 “John Doe”-svarade.

Läs också:
Amazon: det har aldrig varit så många falska recensioner som sedan pandemin började

Amazon stämmer för bedräglig användning av dess varumärke

Klagomålet som lämnats in av Amazon är baserat på den bedrägliga användningen av dess logotyp, dess design och irrelevanta undersökningar som driver användare att köpa produkter som inte säljs av webbplatsen.

Enligt Better Business Bureau lämnades 771 sådana bluffrapporter in under 2020. Avsändarna av dessa sms-bedrägerier är sällan säljare av dessa lågprisprodukter, utan skulle få en provision för affiliate-marknadsföring. Bedragarna är ännu inte kända, men denna rättsliga åtgärd mot 50 “John Doe” borde ge Amazon tid att avslöja bedragarna.

Denna strategi hade varit framgångsrik 2018 under ett klagomål för en mycket liknande bluff: 4 skurkar hade spolats ut och försökt. Rättegången resulterade i ett permanent föreläggande och en ersättning på över 1,5 miljoner dollar, enligt Amazon.

Källa: Reportdoor

Relaterade Artiklar

Back to top button