Amazon Smart Plug svarar inte: 5 korrigeringar att prova

Smart(smarta) uttag är ett av de enklaste (och mest prisvärda) sätten att föra in smarta hemfunktioner i ditt hem. De är också bland de mest mångsidiga, vilket gör att du kan förvandla “dumma” apparater till smarta helt enkelt genom att kontrollera energiflödet. Det är ett bra sätt att få en billig smart belysning genom att koppla in lampor, eller ge dig själv sinnesfrid att snabbt veta om strykjärnet är på eller av.

Tyvärr händer det fel. Förlusten WiFi en missad signal eller någon av ett dussin möjliga orsaker kan göra det svårt Amazon sök efter din smarta kontakt. Om du har problem med att konfigurera din enhet, eller om den inte ger dig den kontroll du förväntar dig, prova följande steg för att åtgärda situationen när din smarta kontakt Amazon svarar inte.

Se till att din enhet är uppdaterad

Det första steget du bör ta om du stöter på några fel är att se till att din ansökan Amazon Alexa och Amazon Smart Plug uppdaterad till den senaste versionen. Ansökan Amazon Alexa bör uppmana dig att uppgradera när en uppdatering blir tillgänglig.

Din Amazon Smart Plug bör också uppdateras automatiskt via Wi-Fi när uppdateringar släpps, men om den inte gör det, koppla ur enheten i cirka 15 sekunder och anslut den sedan igen. Detta bör resultera i en uppdatering.

Du kan också välja en smart kontakt från menyn ” Enheter » i appen (Enheter)Amazon Alexa . Tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och jämför Enhetens mjukvaruversion(Enhetsprogramversion) med den senaste versionen för din smarta kontakt.

Undvik eventuella fel under installationen

Att installera de flesta Alexa- och Amazon-kompatibla smarta enheter är en enkel process. Men misstag händer. Det finns steg du kan vidta för att säkerställa en smidig installation.

Se först till att din telefon är inom 30 fot från den smarta kontakten under installationen. Detta kommer att hjälpa till att förhindra problem som orsakas av att vara för långt borta för en bra anslutning. När den smarta kontakten är konfigurerad och ansluten till ditt nätverk kan du styra den på avstånd.

Stäng av lågenergiläge eller energisparläge på din telefon under installationsprocessen. Om du behöver ladda din mobila enhet i några minuter innan du startar installationen, vänligen gör det.

Om du använder en streckkod för att ställa in din enhet, försök att använda streckkoden från snabbstartsguiden istället för streckkoden på baksidan Amazon Smart Plug . Detta säkerställer att du inte behöver koppla ur enheten för att skanna koden.

Se till att kontakterna är strömförande

Beroende på ditt hems layout kan eluttagen styras med en strömbrytare på väggen. Om din smarta kontakt Amazon inte svarar, kontrollera att uttaget den är ansluten till har ström.

Om ditt hem inte reglerar strömförsörjningen till uttag på detta sätt, se till att själva uttaget fungerar genom att ansluta något som en lampa till det. Om det inte finns någon ström i uttaget kan det betyda att en säkring har gått eller en kortslutning har uppstått i själva uttagets ledningar.

Om du har erfarenhet av el kan du även använda en voltmeter för att mäta effekt och kontrollera om uttaget fungerar.

Återställ din router

I många fall kan en smart hemenhet som inte svarar åtgärdas helt enkelt genom att starta om routern. Den exakta processen för att återställa en router skiljer sig från modell till modell, men du kan återställa din router genom att helt enkelt koppla ur den och koppla in den igen.

Detta gör att routern återansluter till alla enheter på ditt Wi-Fi-nätverk, och den här processen hjälper till att eliminera eventuella fel som kan orsaka kommunikationsproblem mellan dina enheter.

Återställa smart uttag(Smart Plug) upp till fabriksinställningar(Fabriksinställningar)

Om allt annat misslyckas kan du återställa din smarta kontakt till fabriksinställningarna. Detta kommer att avregistrera enheten från ditt konto och tvinga dig att upprepa installationsprocessen, så betrakta detta som ditt sista alternativ.

För att starta återställningsprocessen, leta reda på knappen på Amazon Smart Plug-sidofältet. Tryck och håll den i 12 sekunder. Lysdioden på kontakten blinkar rött och blått. . (LED) När det kommer till denna punkt kan du installera kontakten igen.

Här är det. Om du har problem med Amazon Smart Plug , prova följande fem steg för att åtgärda eventuella problem du kan uppleva. Åtminstone är återställning av enheten ett slags universalmedel, även om det är lite mer arbete än andra lösningar.

Smarta pluggar är bland de enklaste (och mest prisvärda) sätten att föra in smarta hemfunktioner i ditt hem. De är också några av de mest mångsidiga, vilket gör att du kan göra “dumma” apparater smarta helt enkelt genom att kontrollera strömflödet. Det är ett bra sätt att få en billig smart belysning genom att koppla in lampor eller att ge dig själv sinnesfrid genom att snabbt veta om strykjärnet är på eller av.

Tyvärr händer det fel. Förlusten av Wi-Fi, en felutlöst signal eller någon av ett dussin potentiella orsaker kan göra det svårt för Amazon att hitta din smarta kontakt. Oavsett om du stöter på problem med att ställa in enheten eller om den inte ger dig den kontroll du förväntar dig, prova dessa steg för att korrigera när Amazons smarta kontakt inte svarar.

Se till att enheten är uppdaterad

Det första steget du bör ta om du stöter på några fel är att se till att både din Amazon Alexa-app och din Amazon Smart Plug är uppdaterade till den senaste versionen. Amazon Alexa-appen bör uppmana dig att uppdatera när en uppdatering blir tillgänglig.

Din Amazon Smart Plug bör också uppdateras automatiskt via Wi-Fi när uppdateringar släpps, men om den inte gör det, koppla ur enheten från uttaget i cirka 15 sekunder och anslut den sedan igen. Detta bör leda till en uppdatering.

Du kan också välja din smarta kontakt från enheter menyn i Amazon Alexa-appen. Tryck på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och jämför Enhetens mjukvaruversion till den senaste versionen av din smarta kontakt.

Undvik potentiella fel under installationen

Att ställa in de flesta Alexa-kompatibla och Amazon-märkta smarta enheter är en enkel process. Det händer dock fel. Det finns steg du kan vidta för att säkerställa en smidig installation.

Se först till att du håller din telefon inom 30 fot från din smarta kontakt under installationen. Detta kommer att hjälpa till att förhindra problem som orsakas av att vara för långt borta för en bra anslutning. När den smarta kontakten är konfigurerad och ansluten till ditt nätverk kan du styra den på långt håll.

Stäng av lågenergi- eller energisparläge på din telefon under installationsprocessen. Om du behöver ladda din mobila enhet i några minuter innan du påbörjar installationen, gör det.

Om du använder streckkoden för att ställa in enheten, försök att använda den från snabbstartsguiden istället för streckkoden på baksidan av Amazon Smart Plug. Detta säkerställer att du inte behöver koppla ur enheten för att skanna koden.

Se till att pluggarna är strömförande

Beroende på ditt hems layout kan strömmen till uttag styras via en strömbrytare på väggen. Om din Amazon smarta kontakt inte svarar, se till att uttaget den är ansluten till har ström.

Om ditt hem inte styr strömflödet till uttag på detta sätt, se till att själva uttaget fungerar genom att koppla in något som en lampa. Om uttaget inte har någon ström kan det betyda att en säkring har löst ut eller att det är en kortslutning i ledningarna till själva uttaget.

Om du har erfarenhet av att arbeta med el kan du också använda en voltmeter för att mäta den elektriska effekten och testa om ett uttag fungerar eller inte.

Återställ din router

I många fall kan en smart hemenhet som inte svarar korrigeras helt enkelt genom att starta om din router. Den exakta processen för att återställa routern skiljer sig från modell till modell, men du kanske kan återställa routern bara genom att koppla ur den och koppla in den igen.

Om du gör det får routern att återansluta till alla enheter på ditt Wi-Fi-nätverk, och den här processen hjälper till att åtgärda eventuella problem som kan orsaka kommunikationsproblem mellan dina enheter.

Återställ Smart Plug till fabriksinställningar

Om allt annat misslyckas kan du återställa den smarta kontakten till fabriksinställningarna. Om du gör det kommer enheten att avregistreras från ditt konto och tvinga dig att upprepa installationsprocessen, så betrakta detta som det sista alternativet.

För att påbörja återställningsprocessen, lokalisera knappen på sidan av din Amazon Smart Plug. Tryck och håll den intryckt i 12 sekunder. Lysdioden på kontakten börjar blinka rött och blått. När den når denna punkt kan du sätta upp kontakten igen.

Där har du det. Om du stöter på problem med din Amazon Smart Plug, prova dessa fem steg för att åtgärda eventuella problem du kan stöta på. Om inte annat är återställning av enheten lite av ett botemedel, även om det är något mer arbete än de andra lösningarna.