Amazon: Redo för sitt nya satellit-interneterbjudande

Det verkar nästan som ett uppdrag snarare än ett kommersiellt val för Jeff Bezos att genomföra projektet Projekt Kuiper. Amazon verkar vara redo att gå och genomföra vad den kommer att förmedla mot sitt nya erbjudande satellit internet. Bredbandsanslutning för alla skulle vara mottot. Målet är att nå alla delar av jorden för att garantera internet. Det handlar om konkurrens a Starlink från Elon Musk? Lite ja, kom igen. Men vilka är fördelarna och nackdelarna med satellitinternet? Låt oss se dem tillsammans och försöka förstå vad Amazon har i åtanke om det.

Projekt Kuiper: projektet för att bygga Amazons satellitinternet har startat

Projektet som syftar till att skapa satellitinternet som erbjuds alla kunder i världen av Amazon har startat. Det heter Project Kuiper och planerar att lanseras bortom 3 000 satelliter i omloppsbana för att säkerställa anslutning på alla områden av planeten, även de mest otillgängliga.

Ett stort slag mot Elon Musks Starlink i löpningen, hon garanterar detsamma. Självklart SpaceX när det kommer till lanseringar är det definitivt före Amazon, men Bezos verkar inte bry sig. Idéerna är tydliga och även om den senare, till skillnad från Musk, inte har något företag som tillverkar raketer så har han hittat en lösning.

Ett avtal med ULA, United Launch Alliance för att garantera internet för alla

De senaste nyheterna har bekräftat att Bezos skulle ha skärpt en avtal med det välkända joint venture av Lockheed Martin Och Boeing: United Launch Alliancealias ULA. Detta kommer att gå bra nio ställplatser på uppdrag av Amazon för att föra sina satelliter ut i rymden.

Amazon-finansierade projektet med 10 miljarder dollar tillkännagavs av Bezos: “”. Ett slags samhällsuppdrag. Men vilka är fördelarna och nackdelarna med satellitinternet?

Fördelar och nackdelar med satellitinternet som varken är beroende av Amazon eller Starlink

Satellitinternet har fördelar, men också vissa nackdelar. Dessa beror varken på Amazon eller på STarlink, utan på själva anslutningssystemet.

Mellan förmåner möjligheten att ansluta bör nämnas varje zon tack vare ett satellitkit som garanterar internetuppkoppling och inkommande och utgående samtal. där fart i nedladdning kan variera från 50 Mbps till 200 Mbps ungefär.

De nackdelar istället hittas de när man utvärderar latens alltid för högt. Även väderförhållanden de kan i hög grad påverka kvaliteten på anslutningen. Slutligen i priser som definitivt inte är billiga. Starlink, på sin officiella hemsida, föreslår i förbeställning till 99 euro per månad. Vem vet till vilket pris den kommer ut Amazon Kuiper.

Relaterade Artiklar

Back to top button