Amazon redo att köpa Electronic Arts?

EA-logotyp © Electronic Arts

Det är en annan juggernaut inom videospelssektorn som är på väg att köpas av en medlem av GAFAM. Faktum är att observatörer anade ett förvärv av Electronic Arts av Amazon.

Men var försiktig, för alla verkar inte ha hört samma ljud i korridoren…

En omöjlig förlösning?

I januari förra året överraskade Microsoft världen genom att formalisera övertagandet av Activision Blizzard för hela 68,7 miljarder dollar. Detta var inte det första försöket av den amerikanska jätten sedan ZeniMax Media (Bethesda Softworks) också gick under Xbox-flaggan 2021. Och som vi vet går allt väldigt snabbt i spelbranschen.

Enligt en första rapport av USA idag, Electronic Arts var på väg att komma under Amazons kommando. Formaliseringen skulle till och med ske senare samma dag den 26 augusti 2022. En riktig jordbävning som skulle göra det möjligt för onlineförsäljningsjätten att skaffa sig stora licenser som t.ex. Slagfält, Masseffekt, drakens ålder eller Fifa (vem ska bli EA Sports FC).

Ett rykte förnekades omedelbart

Andra rykten kom dock att omintetgöra scoopet som avslöjades av USA idag. Faktum är att kedjan CNBC hävdar att Amazon inte har några planer på att lägga ett erbjudande om att köpa Electronic Arts. I maj förra året hade ett eventuellt övertagande av EA redan skapat rubrikerna. Bland de intresserade företagen fanns till exempel Apple, Disney och såklart Amazon. Men inget konkret hade filtrerats bort vid den inte så avlägsna tiden.

Det måste sägas att Amazon i flera år nu på något sätt har försökt hitta en plats för sig själv i videospelsindustrin. Tyvärr, det har varit många misslyckanden… Därför skulle ett hypotetiskt övertagande av Electronic Arts ha gjort det möjligt för företaget som grundades av Jeff Bezos att bli en tungviktare i denna mycket konkurrensutsatta sektor.

Men enligt de senaste uppgifterna i vår ägo, bör Amazons övertagande av EA i slutändan inte ske… Det kan bara bli ett uppskjutande!

Källor: USA idag, Twitter

Relaterade Artiklar

Back to top button