Amazon presentkort: Den nya callcenter-bluffen är hänsynslös

De webbbedrägerier de kan förgrena sig i olika former: från SMS-meddelanden till e-postmeddelanden, passera genom oönskade samtal från okända nummer. Trots detta har var och en av dessa gemensamt stöld av data och de därav följande pengarna från de utvalda offren. Nyheterna slutar aldrig, och det gör de dåliga nyheterna också. En har kommit till bedrägerilistan ny som ser huvudpersonen den berömda orange e-handeln. Låt oss ta reda på vad Amazon presentkortsbedrägeri.

Amazon presentkort: hur är den nya bluffen uppbyggd?

Allt kretsar kring samtalet från en callcenter som skulle erbjuda användaren Amazon presentkort. Syftet med bedragarna är uppenbarligen att få offret att prenumerera på en handel online-tjänst, vilket tvingar fram användarens samtycke. Det säger sig självt att Bra som bedragare pratar om finns inte och är inget annat betet perfekt för att bita offren för distanskontraktet.

Det är en sak vi inte har sagt ännu, det är i dessa fall Amazon och andra tjänster är inte aktivt involverade i bedrägeriet. Vi förklarar oss bättre: plattformarna, liksom användarna, är det offer för hackare. Faktum är att dessa missbrukas för att göra bluffen mer kraftfull, utan deras medgivande.

Men bedrägeri är inte odödligt: ​​det räcker lämna aldrig personuppgiftersärskilt om det är relaterat till bankinformation e Rapportera till Amazon för nätfiske och spoofingförsök. I allmänhet gör det alltid uppmärksamma webbsurfandeteftersom nätet är fullt av skurkar som lurar.

Relaterade Artiklar

Back to top button