Amazon planerar ett nytt futuristiskt och grönt högkvarter

Amazon vill bygga en ny plats för sitt huvudkontor. Den valda platsen är Arlington, en stad i Virginia och la byggandet lovar att skilja sig från de klassiska byggkanonerna.

Som du kan se på bilden i början av artikeln, designen kommer att vara unik. Amazon-designerna gjorde renderingen av en spiralstruktur helt täckt med glas. De föreslaget namn för den här egenskapen är “” som på italienska kan översättas med termen “helix”.

Den futuristiska formen gör att strukturen kan skilja sig från alla andra i staden. Arlingtons skyline kommer att vändas totalt upp och ner av “”. Initiala prognoser talar om ett torn över 100 meter högt. Dessutom kommer det nya huvudkontoret inte bara att vara vackert att se på, utan också extremt funktionellt.

“” Kan bli Amazons nya huvudkontor

Interiören är faktiskt designad för erbjuda olika alternativ av arbetsmiljöer. Amazon-anställda som har turen att arbeta inom anläggningen kommer att kunna välja den plats som passar dem bäst, vilket förbättrar humöret och produktiviteten.

För att göra saken värre, de olika delarna av taket kommer att täckas med träd. Detta gröna fokus kan också ses på kontoret i Seattle. På denna plats byggde Amazon strukturen känd som “”. Det är tre sfärer kopplade till varandra och gjorda av glas som rymmer mycket grönska.

I Amazons projekt ingår också byggandet av tre 22-våningshus var och ett torg som är öppet för allmänheten skapas där det kommer att finnas kommersiell verksamhet och restauranger. Alltid med sikte på grön hållbarhet, parkeringsplatser ska skapas för över 900 cyklar.

För tillfället är “” bara ett projekt. Amazon utvärderar genomförbarheten och väntar på godkännande från lokala myndigheter. Men det finns redan en säkerhet: det kommer att vara möjligt att besöka skyskrapannär det är klart, med guidade turer på helgerna.

Relaterade Artiklar

Back to top button