Amazon levererar sina nya produkter för 2022: kameror, skärmar, drönare, termostater och Alexa för alla

amazon_promos1600

Amazon vill slå hårt för det kommande året 2022. Under en virtuell konferens som hölls den 28 september presenterade det amerikanska varumärket ett betydande antal nya produkter som kommer att släppas under de kommande månaderna. Den amerikanska jätten befäster därmed sin position som innovatör på marknaden för uppkopplade objekt.

Det var inte bara Echo Show 15 som överraskade alla på gårdagens konferens. Många sammankopplade föremål har presenterats, men få av dem kommer att dyka upp i Frankrike, åtminstone för tillfället.

Läs också:
Alexa kommer att tala högre än ståhej i rummet

Echo Show 15, det smarta uppkopplade kortet

Amazon-presentationen inleddes med formaliseringen av Echo Show 15. Detta är en 15″ ansluten skärm som syftar till att fästas på en vägg eller placeras på ett stativ.

Amazon Echo Show 15 © Amazon

Tack vare sin AZ2 Neural Edge-processor och dess kamera kan den känna igen upp till 10 användare. För alla visar den anslutna skärmen relevant data som schemat, favoritspellistor eller till och med en lista över saker att göra.

Denna atypiska uppkopplade skärm kommer att marknadsföras i Frankrike före årets slut till ett pris av 249 euro.

Astro, den inhemska roboten

Nu när Alexa är mogen, integrerar Amazon sin röstassistent i så många anslutna objekt som möjligt. Astro är dock den mest avancerade av alla eftersom det är en riktig inhemsk robot!

Amazon Astro © Amazon

Den hjulmonterade maskinen bär ett stort antal sensorer, en periskopkamera och en skärm. Allt detta gör att han kan orientera sig i huset på egen hand och identifiera dess ägare. Denna lilla robot förblir dock ganska experimentell och kommer endast att marknadsföras i små mängder i USA.

Notera i förbigående att tidigare anställda som arbetade med detta projekt har berättat för pressen att Astro är långt ifrån effektiv, med stora brister i framför allt ansiktsigenkänningen.

På prissidan visas den lilla inhemska roboten till 1 450 dollar, men vissa användare som valts ut av Amazon kommer att kunna få den för 1 000 dollar “bara”.

Läs också:
Amazon arbetar på en soundbar och ett in-wall Echo

Glow, en interaktiv lekmatta för hela familjen

Av alla nyheter som presenterades på Amazon-konferensen är Glow definitivt den märkligaste. Detta anslutna objekt kan dock förändra hur barn leker.

Amazon Glow © Amazon

Glow är en ansluten skärm överbyggd av en projektor som skickar bilder till en pekyta placerad längst ner på enheten. Barn kan interagera med denna yta genom fyra spel designade i samarbete med stora aktörer som Mattel eller Nickelodeon.

Om det behövs kan spelsessioner delas med Alexa-appen. Föräldrar kan se vad som händer på barntavlan och interagera med dem. Mer original, projektorns kamera kan skanna små föremål för att integrera dem i spel. Naturligtvis tillhandahåller Amazon en SDK för utvecklare att lägga till sina egna spel till Glow.

Spelskärmen Glow kommer bara att se dagens ljus i USA. Dess pris är satt till $300.

Amazon Halo, hälsospårning för alla

Även e-handelsjätten prioriterar hälsa. Om Frankrike ännu inte har haft chansen att dra nytta av Halo-programmet har USA haft rätt till det i flera månader redan.

Amazon Halo View © Amazon

Halo är en uppsättning tjänster dedikerade till hälsa. Det finns ett betalprogram på ena sidan och ett anslutet armband på den andra. Sortimentet är berikat för 2021/2022 med ett nytt armband kallat Halo View utrustat med en AMOLED-skärm, en pulssensor och SpO2. Den kostar $79 och säljs endast i USA.

Mjukvarudelen av Halo-programmet är berikad med Halo Fitness och Halo Nutrition. Applikationen kan alltså ge nya coachningstips för att genomföra övningar eller äta mer balanserat. Allt detta påminner om Fitbit Premium, ett månadsabonnemang som nu är under Googles regel. Det finns dock ingen anledning att leta efter Halo i Frankrike, det är en tjänst dedikerad till den amerikanska marknaden.

Läs också:
IKEA presenterar sin nya Symfonisk, högtalarlampor samsignerade med Sonos

Lokala Alexa för Echo-enheter

Här är några nyheter som borde tilltala personer som är känsliga för säkerheten för deras personliga data: Alexa kommer äntligen att arbeta lokalt på enheter i Echo-serien.

Det betyder att när du ger order till en Amazon-ansluten skärm eller högtalare kommer de inte längre att skickas till företagets servrar, utan endast bearbetas inom enheten. Detta resulterar i bättre lyhördhet och ökad säkerhet, eftersom inget mer transporteras på webben.

För tillfället är det Echo Show 10-skärmen och de nya generationerna av Amazon-högtalare – som Echo Dot 4 – som kommer att dra nytta av denna nyhet. Systemet kommer initialt att begränsas till USA och sedan utvidgas till andra länder under de kommande månaderna och åren.

Smart Termostat, Amazons första uppkopplade termostat

Medan Google redan är väletablerat på den uppkopplade värmemarknaden i och med förvärvet av Nest, lanserar Amazon i sin tur med sin Smart Thermostat.

Amazon Smart Termostat © Amazon

Med en minimalistisk design kan detta objekt på ett intelligent sätt kontrollera husets temperatur genom att dra fördel av Alexas rutiner. Observera i förbigående att Amazon-anslutna termostat skapades i samarbete med Honeywell Home, ett varumärke som specialiserat sig på hemautomation.

Den största fördelen med detta nya uppkopplade objekt är dess mycket aggressiva pris på 59,99 dollar, vilket gör det till ett av de mest prisvärda för tillfället. Tyvärr kommer den här enheten inte till våra regioner för tillfället.

Läs också:
Mi Wireless Outdoor Security Camera: övervaka omgivningen i ditt hem med Xiaomis nya kamera

Ring, hemsäkerhet enligt Amazon

Mycket av Amazon-konferensen fokuserade på hemsäkerhet. Det måste sägas att det amerikanska varumärket har skaffat sig viss erfarenhet inom området sedan förvärvet av Ring.

Blink videodörrklocka © Amazon

Samarbetet mellan de två enheterna leder alltså till många produktioner, inklusive den märkliga drönarkameran som heter Ring Always Home Camera. Enheten kan tas loss från sin laddningsbas för att resa längs hela hemmet och tvärs över den under din frånvaro. Dess flera sensorer ska förhindra att den hamnar i den första väggen den stöter på – eller ännu värre, rakt i ansiktet. Drönaren kan givetvis fjärrstyras och återgår automatiskt till sin laddningsbas när dess batteri visar tecken på svaghet.

Detta är inte den enda nyheten som presenterades under konferensen. Amazon har tillkännagivit ett Ring-säkerhetspaket inklusive ett larm och olika intrångsdetektorer, allt med stöd av ett abonnemang. Det annonserade priset är $249,99.

Ring utökar till och med sin expertis med en distansbarnvaktstjänst, tillhandahållen av kvalificerad personal. Återigen tillkännager Amazon mycket aggressiva priser för sin tjänst, som kommer att faktureras till $99/månad. Alla dessa nya funktioner är dock reserverade för den amerikanska marknaden.

Frankrike kommer dock att kunna dra fördel av ankomsten av en ny uppkopplad dörrklocka som heter Blink Video Doorbell. Detta har utmärkelsen att vara mycket kompakt och prisvärt. Den kan också fungera med eller utan kablar. Dess pris är satt till 59,99 euro, vilket gör den till en mycket attraktiv uppkopplad dörrklocka. Naturligtvis kan det fungera med Alexa i kombination med Echo-enheter.

Källa: Amazon konferens

Relaterade Artiklar

Back to top button