Amazon lanserar sin konkurrent till Clubhouse, som specialiserat sig på streaming av musik

Amazon &

Amazon lanserade idag sin nya musikchatt- och delningsapp som heter Amp. Varje användare kan använda applikationen för att sända låtar till medlemmarna som finns i sitt vardagsrum och för att utbyta med dem.

Den amerikanska jätten positionerar sig tydligt inom Clubhouse och andra Twitter Spaces genom att lägga till en musikalisk specialitet som möjliggjorts av partnerskap med skivbolag.

Amazon Radio

Det gick många rykten om detta Amazon-projekt, det är nu officiellt, företaget har precis släppt Amp i betaversion. Principen är enkel: en loungevärd sänder sin musik från ett urval ” miljontals licensierade titlar » och folk kan gå med i vardagsrummet för att lyssna och utbyta röst mellan varje stycke. I nuläget görs betatestet bara i USA och på iOS och vi vet ännu inte när Android-versionen kommer eller om en stationär version kommer att se dagens ljus.

Tillgången till betan är också begränsad och Amazon garanterar det endast genom en inbjudningskod som skickas efter att ett konto gratis skapats på applikationen, vilket gör att du kan placeras på en väntelista. Möjligheterna är fortfarande små, med lounger för upp till fem personer, men det borde utökas.

Å andra sidan är distributionsreglerna väldigt strikta om vi ska tro sidan av riktlinjer
av ansökan: ingen inspelning av vad som händer i vardagsrummet, musikbiblioteket kommer inte att tillåta sändning av två låtar från samma album eller tre låtar från samma artist på tre timmar. Ingen repris av en låt heller i samma fönster. Kort sagt, Amazon vill diversifiera program som erbjuds av värdarna så mycket som möjligt och göra Amp till en sändare av riktiga små radiostudior.

Om samma ämne:
Google förnyar något ergonomin i sin Google Recorder-applikation

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button