Amazon kommer att minska plasten ytterligare i sin förpackning, så här

amazon_colis_bp1600

Det finns små gester som kan göra mycket i termer av ekologi, eller snarare slöseri med resurser, speciellt när du heter Amazon.

Som en del av ” Klimatlöftet “, Amazons åtagande att uppnå noll netto CO2-utsläpp till 2040, e-handelsjätten försöker visa sina meriter genom att fortsätta sina ansträngningar: det är förpackningen som är målet den här gången, i synnerhet skydden de innehåller.

Ett beslut med låg effekt, alltid bra att fatta

Onödigt att säga att Amazon är världsledande inom e-handel, och denna dominans finns i Frankrike. Oundvikligen kan även små gester ha en inverkan för ett multinationellt företag som skickar inte mindre än 10 000 paket per minut internationellt.

Amazon har alltså meddelat att luftkuddar av plast i sin förpackning (gradvis) elimineras. Dessa element används verkligen för att skydda de produkter som ska levereras. Amazons logistiknätverk kommer nu att använda omslagspapper som är lätt att återvinna för att dämpa produkter och använda kartongkuvert snarare än plasthylsor.

Företaget förklarar också i sitt pressmeddelande att dessa omslagspapper kommer från 100 % återvunnet material och är dessutom 100 % återvinningsbara. Produkter från partnersäljare som är anslutna till “FBA”-programmet påverkas också av denna nya policy.

Papper ja, men inte för alla

Amazon multiplicerar argumenten för att färga om sin bild i grönt. Företaget förklarar särskilt att det har minskat den genomsnittliga vikten av förpackningar per förpackning med mer än 36 % sedan 2015, genom att eliminera mer än en miljon ton förpackningsmaterial.

Näthandlaren förklarar dock att dess europeiska kunder fortfarande riskerar att få förpackningar som innehåller engångsplast. Flera orsaker nämns, till exempel när innehållet kan spillas ut. Den eviga bubbelplasten kommer även fortsättningsvis att användas för vissa ömtåliga produkter och Amazon kan komma att “påtvinga” ytterligare plastförpackningar beroende på väderförhållandena. Dessutom nämns produkter från partnersäljare, lagrade i Amazons lager, som redan är förpackade i lämpliga plastpåsar. Slutligen skickar vissa partnersäljare produkterna själva, vilket förklarar varför Amazon inte kontrollerar hela förpackningskedjan.

Kort sagt, från försäljning till köp av överflödiga produkter, inklusive mottagning, lagring och utskick av miljontals paket, är jättens logistikkedjor fortfarande långt ifrån gröna och stora ansträngningar kommer att behöva göras för att göra ” Klimatlöfte » ett dygdigt engagemang för planeten.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button