Amazon Key anländer till Italien: Ta emot din beställning även när du inte är …

Testet i Italien inleds av Amazon som gör det möjligt att, genom speciell teknik, ta emot leveranser även när du är borta från hemmet.

Amazon Key: Säkerhet i förgrunden med LaserWall

Amazon-programmet, som gör att du kan ta emot paket även när vi inte är närvarande hemma, är redan väletablerat i USA, men kommer äntligen till Italien också.

Det börjar med tusen kondomer som valts ut mellan Rom och Milano för att testa den nya tjänsten.

Nyckelordet i programmet är säkerhet. Du kan vara säker på att det inte finns någon risk att hitta kuriren som levererar över natten, inte heller för oönskade gäster tack vare det auktoriserade igenkänningssystemet.

Laserwallteknik kommer att installeras på de platser som deltar i initiativet. Genom en speciell anordning tillåter det att tillåta ingångar för både kurirer och bostadsrätter, vilket ger extra säkerhet till byggnaden.

Det hela består av en surfplatta, vanligtvis placerad nära brevlådorna eller i alla fall i entréhallen. De allt installeras av teknikerna på bara 30 minuter. Sedan finns det ett elektroniskt lås, som i gränssnitt med Laserwall-surfplattan och Amazon-systemen låser upp dörren till kuriren endast vid leveranstillfället och i inget annat fall.

Surfplattan spårar också alla instegsrörelser. Dessutom ger den tillgång till användbar information om bostadsrätten, särskilda reserverade erbjudanden och de bästa proffsen i området med användbara nummer att kontakta vid behov av insatser i hushållsarbete.

En nyhet av säkert intresse, som kommer att kunna undvika utebliven leverans på grund av mottagarens frånvaro. Vi tänker särskilt på de beställningar som användaren behöver få på kort tid och på de som alltid är borta på jobbet. Det ska bli intressant att ta reda på om den nya tjänsten, när den väl är i full drift, även kan användas för privata hem och inte bara bostadsrätter.

Relaterade Artiklar

Back to top button