Amazon har sålt 150 miljoner Fire TV-enheter och vill sätta sig in i bilar

Automotive Fire TV © Amazon

Amazon-företaget drar nytta av CES och milstolpen med 150 miljoner Fire TV-enheter för att avslöja för allmänheten utvidgningen av sin underhållningsupplevelse till bilens område.

När den marknadsförde Amazon Fire TV för några år sedan kanske onlineförsäljningsjätten inte hade föreställt sig en sådan framgång, även om ambitionen ligger i generna. Dess multimediaspelare som är kopplad till dess fjärrkontroll och som bärs av röstassistenten Alexa är populär och har precis passerat, meddelar Amazon, den smickrande baren med 150 miljoner enheter som säljs över hela världen. Fire TV Stick var till och med Amazons bästsäljande produkt på onlinebutiken förra Black Friday.

Mer än en miljon filmer och serier tillgängliga, men en Fire TV Auto begränsad till USA för tillfället

Nu ger sig Fire TV ut för att erövra bilen. Och Amazons första stora kund är ingen mindre än Stellantis, bilkoncernen som föddes från sammanslagningen av PSA och Fiat för bara ett år sedan. Som tillval och i USA för tillfället kommer Fire TV att utrusta Jeep, Chrysler, Lincoln och Ford modeller under de kommande månaderna.

Jeep Wagoneer, Grand Wagoneer och Grand Cherokee, Chrysler Pacifica, Ford Expedition och Lincoln Navigator kommer att integrera Fire TV i sina 2022-modeller. Användare kommer att kunna dra nytta av bidraget från Alexa och få tillgång till mer än en miljon filmer, serier, TV-program och appar i dessa fordon, först i USA, inklusive Prime Video-favoriter.

Amazon vill också matcha Fire TV-upplevelsen över alla enheter med anpassade inställningar, så Fire TV kan alltid se likadant ut oavsett om användaren begär det från sitt vardagsrum eller från baksätet på sitt fordon. Han kommer också att ha möjlighet att pausa en film eller en serie och sedan fortsätta från sin bil, där han slutade.

En Fire TV i läge bilresa

Tanken är därför att ta med dig dess innehåll överallt. Om du ger dig ut på en bilresa, kan verktyget vara avsevärt, särskilt eftersom det är möjligt att ladda ner Prime Video-filmer eller serier för att se dem utan oro. Det här alternativet kommer att vara användbart om du korsar eller stannar i ett område som inte täcks av mobildata eller Wi-Fi.

Vi kommer inte att återkomma till bidraget från Alexa, som låter dig styra Fire TV med rösten. Det är alltid mer praktiskt än att skriva det långa namnet på din favoritfilm på en skärm mellan två gropar. Och om ditt fordon är försett med två skärmar bak, kommer det att vara möjligt att se olika innehåll på var och en av dem och att sända samma program på båda. Det kommer även att vara möjligt att njuta av programmet via Bluetooth, med hjälp av hörlurar eller trådbundna hörlurar, eller via fordonets högtalare.

Om samma ämne:
Alexa blir snart den första röstassistenten som opererar i rymden

Källa: Amazon

Relaterade Artiklar

Back to top button