Amazon Freevee: Namnbyte för IMDB och många nya funktioner kommer snart

Amazon har förnyat sin populära IMDB TV gratis streaming-app med ett nytt utseende och nytt namn.

IMDB Tv byter namn: Många nya funktioner kommer från Amazon 2022

Amazon erbjuder gratis tillgång till storfilmer och populära boxset. Den helt nya designen på Fire TV-enheter, smartphones och surfplattor kommer att introduceras från 27 april.

Flytten från IMDB till Freevee kommer med ett åtagande att avsevärt öka antalet tillgängliga avsnitt och filmer utan kostnad, med Amazon som lovar att öka antalet originalproduktioner med 70 % 2022.

För den oinvigde konkurrerar Freevee (IMDB TV) head-to-head med andra streamingtjänster, som Samsung TV + för att nämna en, som är integrerad i alla Smart TV-modeller som säljs av det sydkoreanska företaget.

IMDB TV började som en tjänst endast i USA, med varumärket kopplat till den industristandardiserade filmdatabasen, som ägs av Amazon. Den lanserades i Storbritannien förra året, med ett antal shower inklusive Alex Riderbaserad på de bästsäljande böckerna frånDen brittiske författaren Anthony Horowitz.

Under det nya namnet Freevee, kommer Amazon att utöka antalet tillgängliga program på tjänsten, med början med en ny spin-off av sin hitshow. Freevee erbjuder några av de största on-demand-program och filmer, men har också ett antal annonsstödda kanaler. Liksom Sky Cinema är dessa inriktade på kategorier som science fiction, action och skräck.

Den kommer att finnas tillgänglig som Prime Video, som kan nås via en webbläsare eller i Prime Video-appen. Versioner av denna app finns på nästan alla streamingenheter. För att nämna några: Fire TV, Roku, Google Chromecast, Apple TV, den senaste generationens spelkonsoler och de flesta märken av Smart TV.

Relaterade Artiklar

Back to top button