Amazon formaliserar ökningen av Prime-prenumeration i Frankrike, och det kommer snart!

Amazon-logotypbanner #skiva

Jätten Amazon tillkännagav, natten mellan måndag och tisdag, prishöjningen på Prime-prenumerationen i Frankrike från början av läsåret i september, en ökning som företaget försöker motivera med högre driftskostnader.

Kan det vara annorlunda för Prime? Många hoppades fortfarande på att slippa det ett tag, men den senaste tidens ökning av både månads- och årsabonnemang för amerikanska kunder bådade inte gott, medan miljontals fransmän mycket regelbundet använder tjänsterna som ingår i erbjudandet, inklusive streamingplattformen Prime Video. Den här gången är ökningen officiell.

Ett uppsving speciellt för den årliga Prime-prenumerationen, som exploderar

I ett e-postmeddelande som skickats under de senaste timmarna till dess Prime-medlemmar, med ämnet ” betydande förändring av ditt abonnemang Amazon använder en högtidlig ton för att detaljera och förklara denna prisförändring. Här är vad som förändras för Prime-prenumeranter från och med den 15 september 2022:

  • Priset på Prime-prenumerationen en gång i månaden kommer att öka från 5,99 euro till 6,99 euro, en ökning med 1 euro, eller cirka 17 %.
  • Priset på Prime-prenumerationen årligkommer han att gå från 49 euro till 69,90 euro, en mycket större ökning, på mer än 20 euro, eller nästan 43 % ökning.

Amazon bekräftar att höjningen kommer att gälla för förnyelse av medlemmens prenumeration, med start den 15 september 2022. Företaget tillägger att alla kan se datumet för sin nästa förnyelse från sitt konto. Det kommer i förbigående att erinras om att månadsabonnemang i princip förblir utan förpliktelser.

Men trots den kraftiga ökningen av årsabonnemanget är det senare ändå mer intressant än månadsabonnemang. Genom att prenumerera årligen (69,90 euro var tolfte månad) sparar du ytterligare 13,98 euro varje år.

En prisökning kopplad “till driftskostnaderna för Prime i Frankrike”

För att motivera ökningen av priset på Prime-prenumerationen förklarar Amazon att man koncentrerar sina ansträngningar på att förbättra sitt program. Tariffhöjningen är alltså kopplad till ” ökningen av driftskostnaderna (för plattformen) i Frankrike “.

Det måste sägas att Amazon Prime-erbjudandet är ganska komplett, med prenumerationen som gäller på marknadsplatsen och ett allt större urval av produkter som är berättigade till snabb leverans, eller tillägget av snabb leverans av matinköp, vilket kräver mer investeringar.

Men framför allt multiplicerar Amazon Prime Video-innehåll, med TV-serier (Sagan om ringen: Maktens ringar kommer dessutom den 2 september), originalfilmer och därför en allt mer omfattande katalog, fylld med Ligue 1-passet för fotboll och sändningen av Roland-Garros-turneringen. Även om moderbolagets resurser är kolossala och nästan obegränsade, har maximal lönsamhet alltid företräde (ingen ordlek). Helt klart var händelsen oundviklig. Netflix, Primes mest lysande konkurrent, har redan varit där.

Amazon Prime-video

Se erbjudandet

Läs meddelandet


8

Amazon Prime-video

  • En katalog som växer månad efter månad
  • En SVOD-plattform och många andra tjänster
  • En ganska komplett bakkatalog

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Bra men kunde göra bättre. Detta är helt klart det första intrycket som Amazon Prime Video lämnar på oss. Katalogen är fortfarande snygg, hemmaproduktioner från Amazon håller ofta hög kvalitet, men allt tyngs fortfarande av ett gränssnitt som kan förbättras avsevärt.

Relaterade Artiklar

Back to top button