Amazon Echo Show 5 recension (2:a generationen): En ny bekräftelse med ett öga på miljön

Efter att ha behandlat granskningen av Echo Show 10med det exklusiva roterande plattform designad av Amazon, i denna recension kommer vi att ta upp en ny produkt, Echo Show 5.

Inom sektorn för smart nav detta tillhör mellanklass, den som är utrustad med en skärm och många exklusiva funktioner för att göra produkten komplett och njutbar i vårt hem. Bland modellerna Echo Show med integrerad displaydetta är den första tillgängliga, på en mycket intressant kostnad, för en andra generation som försöker se på miljön och förbättrar utseendet på den främre kameran jämfört med föregående generation. Men låt oss ta reda på mer i denna djupgående recension.

Design

Låt oss som vanligt börja med hans design, är det första vi användare kommer i kontakt med. Enhetens extrema kompaktitet framträder omedelbart, liten i storlek och låg vikt: 148 x 86 x 73 mm för en vikt på 410g. Identisk i detta avseende med 2019 års modell, med avseende på vilken den bara förändras användningen av återvunnet material med hänsyn till miljön.

Att beröra konstruktionen är solid och plasten som används är av god kvalitet. Den bakre delen, täckt med det tyg som vanligtvis används för högtalare, är lätt rundad och gör att den kan sättas in i mycket små utrymmen på grund av dess djup på bara 7,3 cm.

På baksidan är de enda elementen en ingång USB Micro B av den äldre generationen och ingången till strömsladd, vilket tar bort ytterligare 3-4 cm utrymme på djupet. På den övre delen finns det däremot knappar: en för att aktivera och avaktivera mikrofonen, två för att justera volymen och en för att fysiskt skymma kameran på framsidan. Också på ovansidan finns två mikrofoner för att aktivera röstkommandon.

Visa

De 5,5 tums panel inställd på framsidan avEcho Show 5 andra generationen är identisk i alla avseenden med den föregående generationen. Teknologi IPS LCD vilket ger ganska bra färger, om än som med alla IPS-paneler betraktningsvinklarna är inte de bästa och de tenderar att blekna och tappa kontrast när betraktningsvinkeln ökar. Upplösningen är tillräcklig för skärmstorleken och tillhörande funktioner: pixlarna syns inte och grafiken är välgjord i alla fall.

Utmärkt ljusstyrkasom automatiskt anpassar sig efter ljusstyrkan inne i rummet, och som är tydligt läsbar även om den placeras i motsvarighet till ett mycket ljust fönster.

De Rörtack vare ett inte särskilt reaktivt system, den är lyhörd endast i vissa menyer. I andra verkar den dock ta emot kommandon med lite fördröjning. Även beläggningen för att skydda skärmen har en liten glidkänsla.

Ljud och mikrofoner

DE mikrofoner är tvåbåda placerade på toppen av enheten, mellan volymkontrollknapparna och för att byta mikrofon. Deras röstuppfattning är bra och de känner igen de olika kommandona korrekt utan att någonsin behöva upprepa.

När det gäller ljudaspekten finns det å andra sidan en inbyggd 1,65″ full-range högtalare. Det visar sig mer än tillräckligt för en medelstort rum även om kvalitén är lite bristfällig på basfronten. Med ett volymintervall mellan 20 och 70 % är ljudkvaliteten njutbar för att lyssna ibland eller för att hålla oss sällskap under dagen, men lösningen som antagits för att förstärka volymen gör inte enheten rättvisa. Det enda elementet för ljudutgång är placerat på botten, som då drar fördel av reflektionen av ljudet på ytan som Echo Show 5 är placerad på. Faktum är att framför allt på basen är utbytet nästan frånvarande, medan de höga frekvenserna är privilegierade framför de medelstora. Därför perfekt för varje dag, mindre för dem som tänker använda den främst för att lyssna på musik i hög upplösning. Utöver den angivna volymen tenderar utbytet att försämras exponentiellt, utan att någonsin nå överdriven distorsion. Hur som helst är kapaciteten bättre än enheter i lägre prisklass och om vi vill är det möjligt att associera externa bluetooth-högtalare för att njuta av musiken till 100 %.

Prestanda och funktionalitet

De MediaTek MT 8163 som kör systemet är samma som den tidigare modellen och övertygar inte vad gäller flytbarhet. Om i dagliga handlingar och röstkommandon svarar Echo Show 5 också bra med systemanimationernär du går för att använda touch-systemets övergångar saktar ner avsevärt, med i de olika systemmenyerna.

I alla fall, röstassistenten Alexa fortsätter att övertyga i många avseenden, särskilt de som är relaterade till Amazonas ekosystem, såsom Amazon Music, Video och även för en värld av köp på egen hand. Presentera genvägarna för Netflix, med sin egen personliga app, och för YouTube, som istället kommer att ansluta till webbläsaren inuti enheten.

Det finns ingen brist på funktioner relaterade till världen av hemautomationför att kontrollera sina egna smarta enheter och även använda säkerhetsfunktionerna för att övervaka anslutna övervakningsenheter.

Men de coolaste funktionerna kommer med väckarklocka och digital fotoramfunktion. Genom att ansluta ditt Amazon- eller Facebook-konto kan du välja att se en hel serie fotografier som bakgrund för enhetens hem. Vad gäller larmfunktionen är den dock insatt Alexa soluppgångsom låter dig simulera soluppgången med förändring av ljusstyrka och nyans av färger på skärmen. En riktig smart väckarklocka för användare som gillar att vakna utan störande ljud.

Närvarande ombord på Bluetooth och WiFi, vilket skulle uppgradera den till nästa generations standarder. En aspekt som kanske många skulle ha förväntat sig vid det här laget och med denna uppdatering, men som Amazon faktiskt inte tog hänsyn till.

Videokamera

Den största skillnaden än så här Echo Show 5 av andra generationen jämfört med den tidigare modellen är just den som relaterar till kamerasektorn. Om upplösningen på den tidigare modellen bara var 1MP, har Amazon denna gång integrerat en 2 MP kamera. Kvaliteten har därför förbättrats något, vilket ändå räcker för sina funktioner, även i förhållande till den lilla skärm den har. Ring Alexa-kompatibla enheter med vänner och familj det blir ännu enklare och mer omedelbart, samtidigt som introduktionen av videoövervakningsfunktionen gör att du kan aktivera enheten på distans och få en överblick över vad som händer hemma. Bekvämt är också skjutreglaget som gör att du fysiskt kan skymma kameranför alla som vill ha mer kontroll över sin integritet.

Slutsatser och pris

Vi står inför en uppdatering inte uppdatering. Skillnaderna jämfört med den tidigare modellen är minimala och fokuserade på aspekten kopplad till användningen av hållbara och återvunna material, och kameran. För allt annat är den helt identisk med den tidigare modellen.

Tittar man på priset 84,99 € prislistan är i linje med den nuvarande marknaden och med den tidigare modellen, som presenterades för 89,99 €, men som för närvarande kan köpas för 79,99 €. Olika färger finns tillgängliga: om vi tidigare begränsade oss till vitt och svart kan du i det här fallet också välja den blå färgen.

Kortfattat, alla Alexa- och kontrollfunktioner för det smarta hemmet i en enda, prisvärd enhet som har en skärm, liten men användbar i många situationer.

Amazon Echo Show 5 (andra generationen)

84,99 €

Amazon Echo Show 5 (andra generationen)

Proffs

  • Kompakt och solid design
  • Användbar display och balanserade färger
  • Alexa prestanda
  • Förbättrad videokamera
  • Pris i linje med kategori

Mot

  • Systemfördröjning
  • Reagerar inte
  • IPS-panel, sidovy

Relaterade Artiklar

Back to top button