Amazon avslöjar sin Echo Show 15, ett “anslutet kort” smartare än någonsin

Amazon Echo Show 15 © Amazon

E-handelsjätten fortsätter att bjuda in sig själv i våra hem med ankomsten av nya uppkopplade objekt. Det var under en virtuell konferens som ägde rum den 28 september som Echo Show 15 avtäcktes, en skärm ansluten ganska unik i sitt tillvägagångssätt. Här är vad du ska komma ihåg.

Det nya tillskottet till Echo Show-sortimentet kommer som en väggmonterad display för att hjälpa hela familjen i vardagen.

Läs också:
Amazon arbetar på en soundbar och ett in-wall Echo

Echo Show 15, en uppkopplad skärm som smälter in i inredningen

Echo Show 15 går med i Echo Show 10, som lanserades i april 2021, liksom tidigare iterationer som släppts under de senaste åren. Den har dock ett ganska speciellt utseende. En del av er kommer förmodligen att se en stor likhet med Facebooks portal. Det ska sägas att det nya uppkopplade objektet från Amazon har designats för att smälta in så mycket som möjligt med husets inredning.

Till skillnad från sina motsvarigheter är Echo Show 15 designad för att hänga på väggen som en tavla. Du kan också placera den på en bas om tanken på att borra väggen inte fascinerar dig. Observera att det integrerade gyroskopet tillåter orientering i både liggande och porträtt.

Amazon Echo Show 15 display © Amazon

Som namnet antyder är nykomlingen i Echo Show-serien prydd med en skärm större än någonsin med en diagonal på 15,6 “i Full HD-upplösning. Amazon vill att sin baby ska vara lätt att se av alla och kan visa så mycket information som möjligt, eftersom det är syftet med den här skärmen: att ge dig den information du behöver, när du behöver den.

Amazon har arbetat hårt med sitt interna operativsystem för att göra det mer proaktivt än någonsin. Tack vare kameran integrerad i ramen – som fortfarande kan blockeras fysiskt – kan Alexa känna igen varje användare med ansiktsigenkänning och anpassa displayen därefter. Dagbok, inköpslista, spellista: allt är gjort för att ersätta högen med post-its som belamrar ditt kylskåp!

Echo Show 15 presentation © Amazon

Allt detta är möjligt med antagandet av Amazon AZ2 Neural Edge-processorn. Enheten kan därmed hantera 10 olika profiler för att täcka behoven hos de största familjerna. En bra punkt för konfidentialitet: informationen kopplad till varje profil överförs inte till molnet, Alexa kommer att behålla allt lokalt.

Läs också:
Legrand presenterar Classe 300EOS Med Netatmo, det första Alexa-kompatibla videodörrentrésystemet

En uppkopplad skärm äntligen avskuren för streaming?

Den stora storleken på Echo Show 15 fungerar också till dess fördel för videoströmning. Eftersom Alexa är kompatibel med Prime Video, Netflix eller till och med Molotov, kommer det att bli enklare än någonsin att se filmer och serier. Echo Show 15 kan göra en snygg accentskärm för köket.

Formatet 15,6″ används också för att implementera ett bild-i-bild-läge. Du kommer därför att kunna se din Netflix-serie samtidigt som du visar på en liten del av skärmen vad din Ring Doorbell-kamera ser när någon ringer på dörren. Eller , vi kan tänka oss att du läser ett recept samtidigt som du är i en videokonferens med en familjemedlem som ger dig sina egna kulinariska råd. På pappret är konceptet trevligt, det återstår att se hur det blir. träda i kraft.

Vi kommer att veta mycket snart, Echo Show 15 visas redan till ett pris av 249,99 euro på Amazons webbplats. Inget marknadsföringsdatum har fastställts, men det råder ingen tvekan om att denna anslutna styrelse kommer att lanseras innan semestern är slut.

Källa: Amazon konferens

Relaterade Artiklar

Back to top button