Amazon avslöjar Astro, den lilla roboten: och Alexa följer dig överallt

Amazon Astro © Amazon

Alexa överallt, hela tiden: detta verkar vara Amazons främsta mål för de närmaste månaderna. Finns det något bättre sätt att uppnå det än att passa in den amerikanska röstassistenten i ett motoriserat chassi med hjul och skärm? Det är i alla fall vad Astro erbjuder oss, den första roboten från e-handelsjätten.

Uppdatering 2021-10-01: Amazon ville klargöra situationen angående uttalanden från tidigare ingenjörer som arbetade med Astro-projektet och publicerade på Motherboard-webbplatsen.

Här är innehållet i svaret från den amerikanska jätten via en av dess talespersoner: ” Dessa påståenden om Astros prestanda, periskop och säkerhetssystem är helt enkelt felaktiga. Astro har gått igenom rigorösa kvalitets- och säkerhetskontroller, inklusive tiotusentals timmars testning med betadeltagare. Detta inkluderar omfattande tester av Astros avancerade säkerhetssystem, designat för att undvika föremål, upptäcka trappor och stänga av enheten när och där det behövs. »

Kom ihåg att Astro-roboten endast kommer att tillverkas i begränsade mängder och kommer inte att se dagens ljus i Frankrike.

Du behöver inte leta efter någon likhet med hjälten i en berömd manga, Alexas lilla robot har inte samma frisyr!

Läs också:
Amazon avslöjar sin Echo Show 15, ett “anslutet kort” smartare än någonsin

Skärm + hjul + Alexa = Astro, den inhemska roboten som Amazon har sett

Amazons senaste konferens var rik på nyheter. En av de mest slående är verkligen Astro, en liten robot avsedd att förbättra vardagen i hemmet. Enheten är utrustad med en 10″ skärm monterad på en ram utrustad med hjul. Den har även en periskopkamera som kan känna igen upp till 10 olika användare och kartlägga huset för enklare orientering.

Med sina 60 centimeter höga och mindre än 10 kilo på vågen försöker Astro förbli så diskret som möjligt. Den är även utrustad med sensorer som ska förhindra att den snubblar över hinder, som trappor till exempel. Maskinen kan till och med känna igen varje rum i huset och flytta dit på ett enkelt röstkommando.

Amazon Astro © Amazon

Som alla Alexa-aktiverade enheter är Astro dedikerade till att hjälpa till med vardagen. Den kan därför spela in möten, spela musik eller till och med diktera ett matlagningsrecept. Detta är dock inte dess enda ansvar. Den lilla roboten kan fjärrstyras för att patrullera huset i din frånvaro. Det här är den typ av anordning som kan vara användbar för att underhålla och övervaka äldre i deras hem.

För att gå längre gav Amazon till och med Astro en liten plats i ryggen för att lagra föremål. En USB-C-port gör att smarttelefonen kan laddas direkt från roboten. Det är också möjligt att ansluta olika anslutna enheter. Tredjepartsutvecklare kommer att kunna ha en fältdag och kanske hitta på nya användningsområden.

Amazon Astro förvaringsfack © Amazon

På integritetssidan indikerar Amazon att det är möjligt att inaktivera Astros mikrofoner och kameror. Den lilla roboten kan till och med varna användaren om någon försöker hacka den. Kamerainspelningarna förvaras lokalt, liksom en stor del av hemkartläggningen. Användningen av ett lokalt system är också en nödvändighet för att säkerställa reaktiviteten hos den amerikanska hushållsroboten som måste svara så snabbt som möjligt på användarens önskemål samtidigt som den följer den överallt i huset.

Läs också:
Singapore testar Xavier, dess “patrullrobot” mot incivility

Stora integritetsproblem

Ett internt dokument som avslöjats av tidigare Amazon-anställda avslöjar dock stora designproblem. Det verkar verkligen som att systemet för användarigenkänning är mer eller mindre defekt trots många års utveckling…

Systemet för detektering av ljud och ansikten, som heter Sentry, uppvisar enligt ingenjörerna många hicka. En tidigare anställd hävdar följande:

Astro är hemsk och kommer nästan säkert att kasta sig ner för en trappa om han får chansen. Personupptäckt är i bästa fall opålitligt, vilket gör hemsäkerhetsförslaget löjligt “.

Amazon Astro ansiktsigenkänning © Amazon

Det verkar också som att periskopkameran ombord på Astro också är defekt. När det gäller ansiktsigenkänning skulle det vara av mycket dålig kvalitet, vilket skulle resultera i en riktig mardröm för privatlivet. Kort sagt, Astro verkar fortfarande väldigt bräcklig och verkar ha lämnat i all hast, enligt flera anställda på den amerikanska jätten…

Detta kan förklara varför Amazon bara har planerat en begränsad marknadsföring av sin första generation av inhemska robotar. Några “privilegierade” kommer att kunna förvärva Astro för summan av 1 000 dollar. Priset kommer då att stiga till $1 450. Observera att den lilla maskinen aldrig kommer att se dagens ljus i Frankrike, den förblir för tillfället begränsad till endast USA.

Källor: Amazon konferens, Gränsen, Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button