Amazon är mycket intresserad av Proton: snart Windows-spel på tjänsten?

Amazon Luna

Luna
tjänsten av molnspel
från Amazon, för närvarande endast tillgänglig i USA, försöker utöka sitt utbud. I det här fallet väcker ett jobberbjudande som riktar sig till personer med en mycket specifik profil en del frågor.

Refereras på sajten Amazon jobb, det här jobberbjudandet är för utvecklare specialiserade på DXVK, Wine (Proton) och Mesa. Tre kärnteknologier för att köra Windows-spel på Linux.

Strömma dina Windows-spel via Luna? Osannolik

Utan att gå in på tekniska detaljer används de tre ovan nämnda verktygen för närvarande för att skapa en kompatibilitetsmiljö för Windows-spel på Linux. Detta är vad som gör att Linuxanvändare kan dra nytta av en stor del av deras Steam-leksaksbibliotek, och vad som kommer att tillåta framtida köpare av ett Steam-däck att spela bekvämt.

Så varför är Luna, en prenumerationsbaserad molnspeltjänst, intresserad av Windows-spelkompatibilitet på Linux? Man skulle kunna tänka sig att Amazon vill tillåta sina prenumeranter att komma åt sina Steam (eller andra) spel på distans, som en GeForce Now. Men den mest troliga hypotesen är att det framför allt skulle spara företaget en bunt pengar.

Genom att behärska dessa teknologier skulle Luna faktiskt kunna förbättra kompatibiliteten för befintliga spel inom sina AWS (Amazon Web Services)-servrar, och därmed bespara sig provisionen av kostsam portering till sin egen plattform.

Goda nyheter för open source-projektet

Bibliotek vars behärskning krävs för att få tillgång till denna position är gratis. Och i sitt jobberbjudande specificerar Amazon att de vill bidra till projektet – särskilt till Proton.

Specifikt innebär denna position att arbeta med Proton – ett kompatibilitetslager för att köra Windows-spel på Linux med Wine “, kan vi läsa där. ” Luna är fast besluten att arbeta med öppen källkod på Proton. Den här positionen innebär att begå kod till projekt med öppen källkod som Proton och Wine i ett försök att förbättra spelets stabilitet och prestanda “.

Win-win alltså. För om Amazon faktiskt antar tjänsterna från kompetenta personer inom dessa områden, skulle det öppna källkodsprojektet kring dessa bibliotek förmodligen växa ur det. Vilket skulle gynna Amazon, Steam och i sista hand till spelare och spelare.

Att spela på Linux är möjligt: ​​vi provade det och vi älskade det!

När vi pratar om spel tänker vi sällan på GNU/Linux som förstahandsvalet. Windows och MacOS är fortfarande plattformarna för inbitna spelare. Steam-maskinernas misslyckande för några år sedan verkade ha satt den sista spiken i kistan för Linux-spel… Och ändå kan tidvattnet mycket väl vända under de kommande åren. Liten retrospektiv på en hel månad att spela på en Ubuntu PC.
Läs mer

Källa: Amazon jobb

Relaterade Artiklar

Back to top button