Amazon Alexa landar på månen, tillkännagivandet under CES 2022

Med anledning av CES 2022, det aldrig tidigare skådade samarbetet mellan NASA och Amazon Alexa för projektet Artemis I. För första gången kommer en svart person och en kvinna att landa på månen. Med dem kommer det att finnas Alexa integrerat i tekniken den tar namnet på Callistoden nya tekniken designad för NASAs rymdfarkoster i samarbete med Amazon, Lockheed Martin och Cisco.

Callisto kommer att vara ett nyckelverktyg i NASA:s kommande uppdrag. Tack vare hjälpen av denna nya teknik, i samarbete med Amazon Alexa, blir det mer omedelbart, enklare och mer funktionellt att resa i rymden och utforska alla aspekter. Artificiell intelligens har varit en giltig allierad med astronauter i några år, men den har aldrig nått en nivå av synergi liknande.

Amazon Alexa anländer till månen, det nya partnerskapet med NASA

NASA och Amazon syftar inte bara till att förbättra tekniken och verktygen som används för kommande rymduppdrag. De två jättarna syftar också till att involvera mer speciellt de senaste generationerna. DE ung de kommer att vara de absoluta huvudpersonerna i vissa projekt. Att utforska rymden blir en upplevelse som blir allt mer tillgänglig för alla, om än på olika sätt och på avstånd. Att resa ut i rymden kommer att bli mer genomförbart för elever, lärare och familjer tack vare alternativa metoder, otänkbara för några år sedan, när de rätta medlen inte fanns tillgängliga. Artemis I det är en vändpunkt i rymdutforskningens historia också ur denna synvinkel.

Alexa Callisto

Artemis-uppdragen kommer att vara prickade med förstaheter, nya mål kommer att uppnås, nya mål kommer att uppnås och nya kriterier kommer att fastställas för framtida uppdrag. Amazon Alexa kommer att göra ett viktigt bidrag i detta avseende och underlätta operationer före varje avgång och under/efter varje uppdrag. För att få veta mer, förutom att konsultera de officiella källorna, säg bara “Alexa, ta mig till månen” till din digitala assistent.

Callisto

Relaterade Artiklar

Back to top button