Alternativ till den vita veckan: En resa ut i rymden med Axiom Space

En rymdsemester där du för första gången kommer att se turister ombord på ISS genom Axiom Space Agency.

Axiom Space: en privat rymdstation planeras

Nästan alla barns dröm är att bli astronaut. Vissa har lyckats i företaget, medan andra rika kunder kommer att kunna uppfylla sina önskemål genom privata rymdorganisationer för turister.

Detta är vad som ska hända fredagen den 8 april, då Axiom Space kommer att ta med den första till den internationella rymdstationen privata medborgare.

En semester som kommer att pågå i 10 dagar, varav två är för resor ombord på kapseln Space X Crew Endurance, som drivs av Falcon 9-raketen.

Kostnaden är definitivt inte för alla budgetar och uppgår till 55 miljoner eurosom dock inte ens är tillräckliga, med en del av utgifterna som kommer att täckas av NASA.

Även om uppdraget kallas rymdturism, är de fyra i besättningen alla mycket erfarna personer. Uppdragskaptenen kommer att vara Michael López-Alegría före detta NASA-astronaut och de återstående 3 medlemmarna kan skryta med en lång flygerfarenhet, inom militär och privat sektor.

De 8 dagarnas vistelse ombord kommer förvisso inte att spenderas mellan pladder och sysslolöshet, men de kommer att vara väl engagerade i olika experiment.

Fokus kommer att ligga på effekterna av viktlöshet på människokroppen i synnerhet, de förväntas också experiment på att odla grönsaker utan gravitation.

För Axiom Space kommer detta att vara en möjlighet för ett flygtest, under tiden som designen av stprivata rymdåtgärder som bör ske under de närmaste åren.

Om du gillade den här artikeln kan du ta en titt på: Xiaomi Pad 5: en exceptionell surfplatta som erbjuds på Mi Fan-festivalen

Relaterade Artiklar

Back to top button