Allt du behöver veta för att upprätthålla integriteten på nätverket

Integriteten är ständigt hotad

Det är en verklighet som vår personuppgifter och information har stort värde på webben. Detta får många marknadsföringsföretag att leta efter ett sätt att samla in alla typer av data som de kan använda för att inkludera användare i reklamkampanjer, skräppost eller till och med sälja dem till tredje part.

Vi har sett fall av stora onlineplattformar och tjänster som använde användardata i vinstsyfte. Detta tvingar användare logiskt att leta efter ett sätt att förhindra att deras information läcker. Problemet är att vi lever i en tid där vi lägger ut mycket information och det finns även många metoder du kan använda för att samla in den.

Vi kommer att ge en serie av tips av bas och viktigt för att undvika att falla offer för problem som äventyrar vår integritet. Några rekommendationer så att vår data alltid är säker på nätverket.

Tips för att skydda integriteten på webben

Kryptera konton och team korrekt

Något grundläggande för att skydda vår integritet på nätverket är att kryptera konton och datorer korrekt . För detta måste vi använda starka och komplexa lösenord. De måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialsymboler.

Ett växande alternativ är att använda tvåstegsautentisering . På så sätt kommer vi att skapa ytterligare en säkerhetsbarriär för att förhindra inkräktare på våra konton. I grund och botten innebär detta att ett andra lösenord krävs för att ansluta, en kod som kan tas emot via SMS, till exempel.

Håll systemen säkra och uppdaterade

Naturligtvis för bevara vår integritet på webben kommer det att vara viktigt att hålla systemen säkra och korrekt uppdaterade. Ett bra antivirus kan förhindra att skadlig programvara kommer in som kan äventyra vår information. Det finns många typer av hot som kan samla in information, som keyloggers, trojaner och andra varianter.

Likaså är det mycket viktigt att underhålla uppdaterad utrustning . Ibland dyker det upp sårbarheter som utnyttjas av hackare för att implementera sina attacker. Tillverkarna släpper själva säkerhetskorrigeringarna och uppdateringarna som vi alltid behöver införliva.

Ge inte mer information än nödvändigt

Ett nyckeltips är att inte ge mer information än nödvändigt . När det kommer till registrering online är det normala att de ber oss om en rad uppgifter. Vi kanske inte vill ha eller tillhandahålla mer information än vad som faktiskt är nödvändigt för att använda en tjänst. Detta kan hjälpa oss att skydda våra konton.

Akta dig för offentliga nätverk

När vi ansluter till Internet kan vi även äventyra vår integritet beroende på vilken typ av nätverk som vi använder. Det kommer att vara mycket viktigt att undvika öppna offentliga nätverk och de som kan utgöra ett hot.

Som ett viktigt tips kan vi säga att det är en bra idé att använda en vpn-tjänst när vi surfar på offentliga nätverk. På så sätt kommer vår anslutning att vara korrekt krypterad och vår data kommer att vara säker.

Sociala nätverk, en källa till mycket information

Utan tvekan är en av de platser där vår data kan vara mest utsatt sociala nätverk . Vi kan visa mycket personlig information där, såsom våra gilla-markeringar, sidorna vi följer, bilderna vi laddar upp osv. Detta måste beaktas om vi vill bevara våra uppgifter.

Det är nödvändigt att undvika sociala medier bots . Det är också viktigt att ta hänsyn till de integritets- och säkerhetsåtgärder som vi kan använda, som att göra vårt konto privat och inte öppet för alla.

Läs villkoren noggrant vid anmälan

Slutligen, ett annat tips för att ta hand om integriteten är att läs alltid villkoren när du registrerar dig eller använder en onlineplattform. Mycket data kan begäras och det kommer inte alltid att hamna i rätt händer. Det är mycket viktigt att vi läser om vi lämnar uppgifterna till tredje part eller vem som kan använda dem.

Relaterade Artiklar

Back to top button