Alla spelare? Mer än 90 % av spelarna bland generationerna Z och Alpha

Videospelyrken

Videospel har blivit mycket mer än en hobby för miljoner (miljarder?) spelare runt om i världen. Och den senaste statistiken som släpptes den här veckan visar att fenomenet inte är på väg att blekna.

Denna opublicerade information är särskilt intresserad av unga spelare såväl som deras relation till videospelet som helhet.

Alla spelar!

År 2022 förväntas den globala videospelsmarknaden vara runt 222 miljarder dollar. En helt kolossal figur som omfattar all media. Enbart mobilmarknaden står för 61% av det belopp som nämns ovan och har därför definitivt företräde framför konsol/PC-duon. Dessutom uppskattade SELL 2021 att 73 % av fransmännen spelar. Detta kan sträcka sig från enkel tillfällig fritid till entusiaster i denna växande sektor. En dynamik som uppenbarligen bekräftas på global nivå.

Denna vecka, analytiker från företaget newzoo förse oss med färska uppgifter. Studien i fråga fokuserar på Z- och Alpha-generationerna. Det första inkluderar personer födda mellan 1997 och slutet av 2000-talet, medan det andra inkluderar personer mellan 2010 och 2020. Resultatet är tydligt, mer än 90 % av dessa ungdomar (på 36 olika marknader) är engagerade i innehåll som är relaterat till video spel. Och det går ännu längre…

Unga människor gör mer än att leka

Därigenom, newzoo uppskattar också att 28 % av onlinebefolkningen kombinerar videospel med andra element som relaterar till detta tema. Vi pratar här om poddar, fysiska mässor eller till och med att tillhöra en community på internet. Dessutom visar studien att människor också använder spel för att skapa nya sociala kontakter online.

Så 74 % av de svarande använder nu videospel för att få kontakt med andra entusiaster. Det handlar inte bara om att spela för att spela längre. Enligt newzoosådan entusiasm för sociala interaktioner genom prismat av videospel är också det som driver branschen i denna sektor att vända sig till Metaverse.

Om samma ämne:
Intäkterna som genereras av videospel hos Apple skulle överstiga de ledande inom sektorn

Källor: Wccftech, newzoo

Relaterade Artiklar

Back to top button