Alla Ryzen 9 6900HX (Rembrandt) specifikationer avslöjade

AMD Ryzen © AMD

Mellan grafikkort och processorer ny generation verkar AMD:s agenda riktigt upptagen.

Som en upptakt till CES 2022 i Las Vegas förväntas Lisa Su tala genom en grundton särskilt förväntat. VD:n för AMD borde faktiskt tillkännage många nya funktioner.

Högpresterande bärbara datorer

Framför allt bör det vara fråga om att specificera tidtabellen för Ryzen 6000-serien även känd under kodnamnet Rembrandt. Observera att detta sortiment tillhör APU:er, lösningar som integrerar en ganska muskulös grafisk lösning.

Genom att göra det riktar AMD dem mot bärbara datorer som, i fallet med Ryzen 6000s, borde se deras prestanda förbättras avsevärt. I själva verket, enligt uppgifter från WCCFTech Rembrandt bekräftar alla rykten och flyttar fram CPU-delen och GPU-delen.

AMD Ryzen 9 5900HX © AMD

Än är det dock inte frågan om att revolutionera allt. Den senaste informationen talar verkligen om DDR5-stöd, men vi bör hålla oss till PCI Express 4.0. Bytet till PCIe Gen 5 hos AMD bör vänta till andra halvan av 2022.

Åtta kärnor Zen 3+ i 6nm

Ryzen 9 6900HX borde vara den första AMD-processorn som har de nya Zen 3+-kärnorna, ett Zen 3-derivat som drar nytta av en större graveringsfinesser, i 6 nm, den berömda TSMC N6.

Det talas om att integrera åtta av dessa kärnor för totalt 16 trådar. På cachesidan bör vi inte förvänta oss att se 3D V-cachen landad redan presenterad av AMD: den är för närvarande reserverad för så kallade processorer. skrivbordet. På Ryzen 9 6900HX är den klassiska cachen 4 MB för L2 och 16 MB för L3.

Slutligen den senaste informationen publicerad av WCCFTech rapportera en driftsfrekvens som motsvarar den för Ryzen 9 5900HX, det vill säga 4,6 GHz, men förbrukningen bör vara väsentligen identisk medan den utplacerade effekten är mycket högre.

En APU under RDNA 2 GPU… äntligen!

Med Ryzen 9 6900HX borde AMD därför äntligen erbjuda en APU om man bortser från den eviga Vega Graphics. Rembrandt har verkligen RDNA 2-arkitekturen, även om det ännu inte har specificerats hur många beräkningsenheter som finns.

AMD Ryzen 9 6900HX-specifikationer © WCCFTech

Grafikdelen av nya Ryzen heter Radeon 680M och bör avsevärt höja videoprestandan för de berörda bärbara datorerna. För att stödja den grafiska delen handlar det om att integrera för att byta ut LPDDR4 mot LPDDR5X, även om saken ännu inte är bekräftad.

En annan punkt som ännu inte är bekräftad: datumet för marknadsföringen av dessa Ryzen 9 6900HX. De bör presenteras den 4 januari och vi kan hoppas på ett avsteg från steget, men våra kollegor går inte framåt något annat än första kvartalet 2022.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button